Tempeh s pórom v orechovej omáčke s krúpami

Tempeh som spoznal na potulkách Indonéziou, a tam tvoril podstatnú súčasť môjho jedálnička. Keď som nedávno zistil, že aj u nás sa dá kúpiť tempeh zo slovenskej sóje, niekoľkokrát som ho uvaril. A tento recept s pórom a petržlenovými jačmennými krúpami opäť stojí za to. A orechová omáčka… No, vyskúšajte.

Ingrediencie:

300 g tempehu

200-300 g póru

dve hrste vlašských orechov

pol hrnčeka jačmenných krúpov

4 PL slnečnicového oleja

soľ

korenie

petržlenová vňať

Postup:

  1. Tempeh si nakrájajte na kocky a opražte na 2 PL slnečnicového oleja. Asi po piatich minútach pridajte nakrájaný pór a nechajte cca 10 minút dusiť.
  2. Krúpy si uvarte v dvojnásobnom množstve slanej vody – trvá to cca 4 minút. Ak Vám zostane prebytočná voda, zlejte ju. Do horúcich krúpov pridajte nasekanú petržlenovú vňať.
  3. Orechovú omáčku si pripravíte tak, že cca 5 minút mixujte orechy a pridajte k nich 2 PL slnečnicového oleja. V prípade, že bude zmes príliš hustá, pridajte trocha vody.
  4. Uvarený tempeh s pórom odstavte a pridajte orechovú zmes. Poriadne zamiešajte a podávajte s krúpami.

0 comments on “Tempeh s pórom v orechovej omáčke s krúpamiPridajte vlastný →

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *