Bryndzový granadír

Dnes som sa rozhodol minúť posledné domáce fliačky, ktoré mi ešte z minula ostali a voľba padla opäť na granadír. Použil som nové zemiaky, a do uvareného granadíru som pridal 100% ovčiu nepasterizovanú bryndzu. Za mňa skvelá kombinácia, ktorá navyše nutrične výrazne jedlo obohatila.

Ingrediencie:

100 g fliačkov (recept nájdete TU)

200 g nových zemiakov

200g 100% ovčej nepasterizovanej bryndze

1 PL červenej papriky

1 PL kvalitného oleja

polovica cibule

soľ

korenie

Postup:

  1. Zemiaky umyte, nešúpte, nakrájajte na menšie (ideálne štvrťky) a dajte variť.
  2. Fliačky si uvarte v horúce a osolenej vode. Trvá to cca 5-7 minút.
  3. Na oleji si opražte sibuľku, pridajte uvarené zemiaky, fliačky, zasypte červenou paprikou a pomiešajte. Dôležité je jednotlivé ingrediencie už iba zohriať.
  4. Zmes odstavte z ohňa a pridajte bryndzu. Nechajte chvíľu postáť a pomiešajte – bryndza sa pekne rozpustí.
  5. Podávajte ozdobené kôprom. Kto má rád, môže pridať aj opečenú slaninku.

0 comments on “Bryndzový granadírPridajte vlastný →

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *