Brioška s krémom z bielej čokolády

Rýchly a jednoduchý dezert, ktorým potešíte návštevu či rodinných príslušníkov. Tento dezert sa skvele hodí na oslavu či inú príjemnú spoločenskú príležitosť.

Ingrediencie:

CESTO:

250 g pšeničnej hladkej múky

150 g masla

25 ml plnotučného mlieka

25 g kryštálového cukru

4 vajíčka

2 g sušeného droždia

5 g soli

KRÉM:

160 g bielej čokolády

380 ml šľahačky

30 ml vody

30 g kryštálového cukru

Postup:

Čokoládová ganáž:

  1. Vo vodnom kúpeli si roztopte čokoládu.
  2. V malom hrnci si dajte variť 110 ml šľahačky.
  3. Čokoládu odstavte, a po tretinách k nej prilievajte za stáleho miešania horúcu šľahačku.
  4. Nalejte zvyšných 270 ml studenej šľahačky, a poriadne pomiešajte.
  5. Zakryte a dajte chladiť do chladničky na minimálne 3 hodiny, ideálne cez noc.

Brioškové cesto:

  1. V miske si jemne rozrejte mlieko a pridajte droždie.
  2. V ďalšej miske zmiešajte suché ingrediencie: múku, soľ, cukor a pridajte k nim kvások a 3 vajcia.
  3. Robotom miešajte 15 minút na najnižšej rýchlosti.
  4. Postupne začnite pridávať maslo nakrájané na kocky, a miešajte až kým sa nevytvorí cesto jemné cesto.
  5. Dajte prikryté kysnúť kým cesto nezdvojnásobí objem.
  6. Po vykysnutí cesto poriadne zatlačte, aby ste sa zbavili prebytočného vzduchu a nechajte znova kysnúť cca 1 hodinu.
  7. Na papier na pečenie si nakreslite kruh s priemerom 22 cm.
  8. Z cesta odoberte 400 g a vytvarujte z neho bochník.
  9. Ten položte do stredu nakresleného kruhu.
  10. Rozvaľkajte a nechajte kysnúť hodinu a pol.
  11. Zo zvyšného cesta vytvarujte menší bochník, ktorý nechajte kysnúť bezvyvaľkania.
  12. Tesne pred pečením potrite dva razy žĺtkom a dajte piecť do vyhriatej rúry na 170 °C na 20-25 minút.
  13. Pripravte si cukrový sirup tak, že zmiešate 30 g cukru a 30 g vody a dáte zovrieť.
  14. Briošku nechajte vychladnúť, prekrojte napoly a obe vnútorné strany natrite cukrovým sirupom.
  15. Čokoládovú polevu vyšľahajte a naplňte ňou briošku.

0 comments on “Brioška s krémom z bielej čokoládyPridajte vlastný →

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *