Na návšteve v Adamovom ovocí

Dnes sa spolu vydáme na juh Slovenska, konkrétne do Hurbanova, kde je typické najmä pestovanie ovocia a zeleniny. Nachádza sa tu aj jedna rodinná farma, kde z vlastného ovocia vypestovaného na záhráde vyrábajú prvotriedne produkty – ovocné kože, šťavy či sušené ovocie. Pozrite sa spolu so mnou do zákulisia Adamovho ovocia!

V Hurbanove ma privítal Adam aj so svojou polovičkou Petrou. Obaja sa venujú pestovaniu ovocia, z ktorého vyrábajú fantastické výrobky.

Všetko začína kvalitným ovocím. Počas mojej návštevy akurát dozrievali černice, a bolo tesne po zbere malín. Všetko ovocie, ktoré v Adamovo ovocie spracovávajú, je z vlastnej záhrady, a dozrieva pekne na kríkoch a stromoch, takže sa spracováva v čase najväčšej zrelosti a sladkosti.

Adam si vo výrobni zostrojil aj takúto veľkú sušičku, ktorá slúži najmä na slivky alebo jablká. Žiaľ, aj ich postihli tento rok silné mrazy, a tak z úrody sliviek nie je takmer nič. Zaujímavé je, že táto sušička môže využívať aj solárnu energiu.

Výroba koží prebieha tak, že sa spracuje celé ovocie, nie jej zvyšky po vylisovaní. Ovocná koža sa potom pomaly suší v tejto malej sušičke. Musím vám povedať, že chutí naozaj výborne. Je úplne jedno aký je to druh, ale v každom je cítiť presne ten tip ovocia, z ktorého bola vyrobená.

Dobre spracovaná ovocná koža vydrží veľmi dlho. V Adamovom ovocí vyrábajú napríklad aj broskyňovú, višňovú či malinovú. Chutia naozaj výborne, a ja som bol unesený ich chuťou.

Zaujímavý a zdravý produkt sú aj ich šťavy. Sú lisované pomalým odšťavovačom za studena, a ich slivková či hroznová šťava sú naozaj dokonalé.

Adamovo ovocie som objavil asi pred rokom na trhoch v Nitre, a okamžite ma zaujali. Nie len kvalitnými produktami, ale aj veľmi milým prístupom. Ich šťavy chutia naozaj ako ovocie, a spolu s ovocnými kožami sú skvelý doplnok na turistiku, či v zimnom období, keď je čerstvého ovocia nedostatok. Veľmi sa teším, že som ich mohol spoznať aj osobne.

0 comments on “Na návšteve v Adamovom ovocíPridajte vlastný →

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *