Dnes som sa rozhodol minúť posledné domáce fliačky, ktoré mi ešte z minula ostali a voľba padla opäť na granadír. Použil som nové zemiaky, a do uvareného granadíru som pridal 100% ovčiu nepasterizovanú bryndzu. Za mňa skvelá kombinácia, ktorá navyše nutrične výrazne jedlo obohatila.
Ingrediencie:
100 g fliačkov (recept nájdete TU)
200 g nových zemiakov
200g 100% ovčej nepasterizovanej bryndze
1 PL červenej papriky
1 PL kvalitného oleja
polovica cibule
soľ
korenie
Postup:
- Zemiaky umyte, nešúpte, nakrájajte na menšie (ideálne štvrťky) a dajte variť.
- Fliačky si uvarte v horúce a osolenej vode. Trvá to cca 5-7 minút.
- Na oleji si opražte sibuľku, pridajte uvarené zemiaky, fliačky, zasypte červenou paprikou a pomiešajte. Dôležité je jednotlivé ingrediencie už iba zohriať.
- Zmes odstavte z ohňa a pridajte bryndzu. Nechajte chvíľu postáť a pomiešajte – bryndza sa pekne rozpustí.
- Podávajte ozdobené kôprom. Kto má rád, môže pridať aj opečenú slaninku.


Komentáre 0