Potreboval som doraziť kvasenú kapustu, a zostala mi aj nejaká cvikla. Prečo tieto dve suroviny neskombinovať? A výsledok… Červená kapustnica.
Ingrediencie:
500 g údené rebrá bez konzervačných látok
2 klobásy bez konzervačných látok
2 menšie cvikly
2 hrste sušených húb
500 g kvasenej kapusty
4 ks bobkový list
soľ
korenie
Postup:
- Do studenej vody si dajte variť rebrá – varte na miernom ohni spolu s bobkovým listom
- Po cca 30-tich minútach pridajte očistenú a nakrájanú cviklu.
- Po cca 30-tich minútach pridajte kapustu, varte ďalej cca 30 minút. Po asi 10-tich minútach pridajte huby a klobásu.
- Vyberte rebrá, oberte ich a mäso vráťte variť do kapustnice
- Dochuťte soľou a korením – je možné, že soľ ani nebudete potrebovať


Komentáre 0