Quiche z medvedieho cesnaku

Quiche z medvedieho cesnaku

Ingrediencie:

maslové cesto:

250g hladkej pšeničnej múky 100ml čerstvého mlieka
120g masla
1 PL soli

plnka:

2 šťastné vajíčka
4 hrste medvedieho cesnaku
500g čerstvého ovčieho syra
1 stredne veľký cuketa
čierne korenie
soľ

Postup:
1. Najskôr si pripravíme maslové cesto tak, že spolu zmiešame najskôr maslo a múku, neskôr pridáme zvyšné ingrediencie.
2. Cesto následne dáme aspoň na 30 min do chladničky, aby nebolo príliš riedke.
3. Teraz si pripravíme plnku: syr si nastrúhajte na jemnom strúhadle a listy medvedieho cesnaku nakrájajte nadrobno.
4. Syr, listy, vajíčka zmiešajte a dochuťte soľou a korením.
5. Stuhnuté cesto vyberieme a dáme do formy na quiche (môžeme použiť aj tortovú formu), ktorú sme si predtým vymastili maslom a vysypali múkou.
6. Cesto si vyvaľkajte tak, aby malo zhruba okrúhly priemer, ktorý je o cca 5 cm väčší ako priemer formy. 7. Cesto opatrne namotajte na valček a preneste do formy. Jemne pritlačte a zrežte cesto tak, aby neprečnievalo cez okraje. Cesto popichajte vidličkou.
8. Na cesto položte papier na pečenie a nasypte hrach/fazuľu, ktoré slúžia ako , aby sa cesto nenafúklo.
9. Dáme piecť na 180 °C na 15 min.
10. Po 15 min predpečené cesto vyberieme, odstránime strukovinu (nevyhadzujte, zíde sa vám aj nabudúce!) a nalejeme plnku.
11. Dáme znova piecť na 30-35 min pri teplote 160 °C.
12. Necháme vychladnúť a následne dáme do chladničky stuhnúť.

O Lokálžrawetz