Rybacia polievka

Rybacia polievka

Zdravá a plná zeleniny, presne takáto je táto polievka.

Ingrediencie:

300 g čerstvej ryby (filet – ja so použil sumčeka z chovne v Handlovej)

2 mrkvy

1 petržlen

100 g póru

polovica menšieho zeleru

2 ks menšieho zemiaku

250 ml smotany na šľahanie

soľ

korenie

kôpor

1 ks citrón

Postup:

  1. Filet uvarte v cca 500 ml vody. Trvá to asi 20 minút.
  2. Medzitým si nakrájajte zeleninu na tenké krúžky (zemiaky na tenké plátky).
  3. Po 20-tich minútach sumčeka vyberte z vody, a dajte do rybacieho vývaru variť zeleninu – najskôr mrkvu a petržlen, asi po 15-tich minútach pridajte zemiak a po ďalších 10-tich minútach pór.
  4. Vychladnutú rybu zbavte kože a rukami si ju rozdeľte na menšie kúsky. Tesne pred odvarením ich vráťte naspäť do polievky.
  5. Dochuťte smotanou, soľou a korením, po odstavení pridajte kôpor a šťavu z 1 citróna.

O Lokálžrawetz