Zdravá a plná zeleniny, presne takáto je táto polievka.
Ingrediencie:
300 g čerstvej ryby (filet – ja so použil sumčeka z chovne v Handlovej)
2 mrkvy
1 petržlen
100 g póru
polovica menšieho zeleru
2 ks menšieho zemiaku
250 ml smotany na šľahanie
soľ
korenie
kôpor
1 ks citrón
Postup:
- Filet uvarte v cca 500 ml vody. Trvá to asi 20 minút.
- Medzitým si nakrájajte zeleninu na tenké krúžky (zemiaky na tenké plátky).
- Po 20-tich minútach sumčeka vyberte z vody, a dajte do rybacieho vývaru variť zeleninu – najskôr mrkvu a petržlen, asi po 15-tich minútach pridajte zemiak a po ďalších 10-tich minútach pór.
- Vychladnutú rybu zbavte kože a rukami si ju rozdeľte na menšie kúsky. Tesne pred odvarením ich vráťte naspäť do polievky.
- Dochuťte smotanou, soľou a korením, po odstavení pridajte kôpor a šťavu z 1 citróna.

Komentáre 0