Tempeh som spoznal na potulkách Indonéziou, a tam tvoril podstatnú súčasť môjho jedálnička. Keď som nedávno zistil, že aj u nás sa dá kúpiť tempeh zo slovenskej sóje, niekoľkokrát som ho uvaril. A tento recept s pórom a petržlenovými jačmennými krúpami opäť stojí za to. A orechová omáčka… No, vyskúšajte.
Ingrediencie:
300 g tempehu
200-300 g póru
dve hrste vlašských orechov
pol hrnčeka jačmenných krúpov
4 PL slnečnicového oleja
soľ
korenie
petržlenová vňať
Postup:
- Tempeh si nakrájajte na kocky a opražte na 2 PL slnečnicového oleja. Asi po piatich minútach pridajte nakrájaný pór a nechajte cca 10 minút dusiť.
- Krúpy si uvarte v dvojnásobnom množstve slanej vody – trvá to cca 4 minút. Ak Vám zostane prebytočná voda, zlejte ju. Do horúcich krúpov pridajte nasekanú petržlenovú vňať.
- Orechovú omáčku si pripravíte tak, že cca 5 minút mixujte orechy a pridajte k nich 2 PL slnečnicového oleja. V prípade, že bude zmes príliš hustá, pridajte trocha vody.
- Uvarený tempeh s pórom odstavte a pridajte orechovú zmes. Poriadne zamiešajte a podávajte s krúpami.


Komentáre 0