Ako som na svojich stránkach už niekoškokrát spomínal , jahňacina patrí medzi najzdravšie druhy mäsa. Napriek tomu je u nás doslova nepopulárna. Napriek tomu je delikátna, a rozhodne stojí za to ju zaradiť do jedálnička.
Ingrediencie:
400 g jahňacieho stehna
3 ks mrkvy
2 ks petržlenu
polovica menšiho zeleru
500 ml červeného vína
2 vetvičky rozmarínuP
soľ
korenie
Postup:
- Večer pred prípravou si namarinujte mäso. Do misky si dajte plát jahňacieho stehna, pridajte vetvičky rozmarínu, následne ďalší plátok mása, zasa rozmarín a nakoniec zalejte červeným vínom.
- Na druhý deň si dajte na stredne veľký plech na krúžky nakrájanú koreňovú zeleninu a rozmarín.
- Mäso vyberte z vína, dôkladne z neho odstráňte všetok rozmarín a rozpálte si panvicu. Mäso poriadne osoľte a okoreňte a z každej strany na sucho opražte.
- Opražené mäso dajte na koreňovú zeleninu, a zalejte cca 300 ml vína.
- Dajte piecť na 180 °C na cca 45 minút. Ja som piekol so zapnutou parou, aby sa mäso a zelenina nevysušili. Ak takú možnosť nemáte, plech zakryte alobalom.
- Zo zvyšného vína si môžete spraviť omáčku tak, že ho na panvici s výpekom z mäsa zredukujete. Nakoniec môžete pridať 50 g masla na zjemnenie.
- Po 45-tich minútach vyberte plech z rúry a zeleninu spolu s rozmarínom poriadne rozmixujte.
- Na tanier si najskôr dajte pyré z koreňovej zeleniny, na to položte jahňacinu a prelejte omáčkou.

Komentáre 0