Opäť niečo z retro edície, a tentokrát je to ďalší šalát, ktorý som nedávno konečne po dlhých rokoch urobil – bulharský šalát. Zaujímavé je aj to, že tento šalát nemá s Bulharskom nič spoločné, a nepodarilo sa mi ani vypátrať, prečo vôbec v našom regióne takýto názov vznikol. V každom prípade je to výborný mimo sezónny šalát, keďže obsahuje množstvo ingrediencií, ktoré nájdete v špajzi.
Ingrediencie:
100 g kvalitnej jemnej salámy
250 g leča
100 g zaváranej kápie
1 PL worchester
1 feferónka alebo 4 PL pikantnej paradajkovej omáčky
150 g čerstvej hlivy ustricovej
soľ
korenie
Postup:
- Salámu nakrájajte na slížiky, a v prípade, že jednotlivé kúsky zeleniny sú veľké, nakrájajte aj tie.
- Nakrájajte hlivu, a na suchej panvici ju krátko orestujte.
- Po vychladnutí hlivy jednotlivé ingrediencie zmiešajte, pridajte omáčku a dochuťte sošou a korením.
Dúfam, že vám môj recept na bulharský šalát bude chutiť 🙂 Dobrú chuť. A nezabudnite, že ak hľadáte kvalitné suroviny, nájdete ich na mojej mape TU.

Komentáre 0