Bulharský šalát s grilovanou hlivou

Bulharský šalát s grilovanou hlivou

Opäť niečo z retro edície, a tentokrát je to ďalší šalát, ktorý som nedávno konečne po dlhých rokoch urobil – bulharský šalát. Zaujímavé je aj to, že tento šalát nemá s Bulharskom nič spoločné, a nepodarilo sa mi ani vypátrať, prečo vôbec v našom regióne takýto názov vznikol. V každom prípade je to výborný mimo sezónny šalát, keďže obsahuje množstvo ingrediencií, ktoré nájdete v špajzi.

Ingrediencie:

100 g kvalitnej jemnej salámy

250 g leča

100 g zaváranej kápie

1 PL worchester

1 feferónka alebo 4 PL pikantnej paradajkovej omáčky

150 g čerstvej hlivy ustricovej

soľ

korenie

Postup:

  1. Salámu nakrájajte na slížiky, a v prípade, že jednotlivé kúsky zeleniny sú veľké, nakrájajte aj tie.
  2. Nakrájajte hlivu, a na suchej panvici ju krátko orestujte.
  3. Po vychladnutí hlivy jednotlivé ingrediencie zmiešajte, pridajte omáčku a dochuťte sošou a korením.

Dúfam, že vám môj recept na bulharský šalát bude chutiť 🙂 Dobrú chuť. A nezabudnite, že ak hľadáte kvalitné suroviny, nájdete ich na mojej mape TU.

O Lokálžrawetz