Cviklovo-jablkový šalát

Cviklovo-jablkový šalát

Vyskúšajte tento rýchly a jednoduchý vegánsky raw šalát, ktorý je plný vitamínov, živín a výborne chutí!

Ingrediencie:
2 väcšie ks mladej červenej repy
2 ks jablká
1/2 citróna
6 lístkov medovky

pre nevegánsku/nevitariánsku verziu:
200 g ovčej fety
100 g ovčieho oštiepku

Postup:
1. Cviklu ošúpte a jablká poriadne umyte (nešúpte)
2. Obe suroviny nastrúhajte na hrubom strúhadle, postrúhajte aj oštiepok a namrvte fetu
3. Medovku nakrájajte na jemno a zmiešajte s citrónovou šťavou
4. Premiešajte a dochuťte korením a soľou
5. Odložte do chladničky, a po vychladení podávajte

TIPY:
– oštiepok aj 100% ovčia feta pochádzajú z Gazdovského dvora v Turčianskych Kľačanoch
– v jablku sa najviac živín nachádza práve v šupke, preto som ju na jablkách nechal
– šalát sa výborne hodí ako príloha pri grilovačke či na raňajky

O Lokálžrawetz