Šaláty zo špaldového zrna mám veľmi rád, a špaldové zrno vždy skombinujem so surovinami, ktoré sú sezónne a mám ich práve k dispozícii.
Ingrediencie:
1 hrnček špaldového zrna
1 stredne veľká cuketa
3 strúčiky cesnaku
2 hrste čerstvého špenátu
100 g tvrdého syra
olivový olej
soľ
korenie
Postup:
1. Uvarte si špaldové zrno v slanej vode tak, že ho budete variť na miernom ohni cca 35 minút.
2. Cuketu si dobre umyte, nakrájajte na plátky a jemne osmahnite na masle (prípadne na slnečnicovom oleji – nepoužívajte na tepelnú úpravu olivový olej). Osoľte a okoreňte.
3. Pridajte k cukete očistený a nakrájaný cesnak a uvarené špaldové zrno
4. Tesne pred dokončením pridajte umytý špenát a nastrúhaný tvrdý syr
5. Osoľte, okoreňte a môžete podávať.
Šalát môžete podávať aj teplý, výborne sa hodí ako zdravý a ľahký obed. Prípadne na studeno, napríklad na raňajky.
Komentáre 0