Špaldový šalát s cuketou

Špaldový šalát s cuketou

Šaláty zo špaldového zrna mám veľmi rád, a špaldové zrno vždy skombinujem so surovinami, ktoré sú sezónne a mám ich práve k dispozícii.

Ingrediencie:

1 hrnček špaldového zrna

1 stredne veľká cuketa

3 strúčiky cesnaku

2 hrste čerstvého špenátu

100 g tvrdého syra

olivový olej

soľ

korenie

 

Postup:

1. Uvarte si špaldové zrno v slanej vode tak, že ho budete variť na miernom ohni cca 35 minút.

2. Cuketu si dobre umyte, nakrájajte na plátky a jemne osmahnite na masle (prípadne na slnečnicovom oleji – nepoužívajte na tepelnú úpravu olivový olej). Osoľte a okoreňte.

3. Pridajte k cukete očistený a nakrájaný cesnak a uvarené špaldové zrno

4. Tesne pred dokončením pridajte umytý špenát a nastrúhaný tvrdý syr

5. Osoľte, okoreňte a môžete podávať.

 

Šalát môžete podávať aj teplý, výborne sa hodí ako zdravý a ľahký obed. Prípadne na studeno, napríklad na raňajky.

 

O Lokálžrawetz