Už dlho som chcel vyskúšať vyrobiť si doma nejaké cukríky, a keďže sezónu ovocia som už nestihol, rozhodol som sa pre karamelové cukríky. V podstate ide o alternatívu poľkých krowiek, ktoré mám veľmi rád.
Ingrediencie:
1 balenie sladeného kondenzovaného mlieka
100 g masla
50 ml čerstvého plnotučného mlieka
200 g cukru
na ochutenie: orechová nátierka
Postup:
- Všetky ingrediencie okrem ochucujúcej zložky si zmiešajte spolu v hrnci, a varte na miernom plameni cca 20-30 minút (cukor by mal pekne zkaramelizovať a hmota zhnednúť).
- Odstavte a pridajte ochucujúcu zložku. Ja so pridal kokosovo-jahodovú.
- Hmotu vylejte a rozotrite na rovný plech vystlaný fóliou tak, aby ste mali hmotu v hrúbke cca 0,5cm.
- Nechajte stuhnúť a nakrájajte na vami požadovaný tvar. Zabaľte do papiera a uchovávajte v chladničke.
Ak chcete zvýšiť výživovú hodnotu cukríkov, pridajte do nich na konci napríklad nasekané orechy.

Komentáre 0