Na Slovensku máme jedinečný produkt, ktorý svojou kvalitou a poctivosťou vysoko prevyšuje akékoľvek iné svojho druhu nie len u nás, ale aj v okolitých krajinách. Hovorím o popcorne Zigmundo, ktorý vzniká na Slovensku, konkrétne v Bratislave. A ja som sa bol pozrieť na to, ako sa vyrába, aby som sa na vlastné oči presvedčil, že sa to dá – videoreportáž si môžete pozrieť na konci článku.
Za výrobou tohto sladkého popcornu stojí pán Peter Červeň a jeho spoločník Štefan Blaha, ktorí ako prví priniesli na Slovensko zdravú a mimoriadne chutnú verziu popcornu. Poznajú sa dlhé roky, dôverujú si, a obaja majú spoločné aj to, že po mnohých rokoch pôsobenia v manažérskych pozíciach sa rozhodli odísť, a začať manuálne pracovať.
Výsledok je ručne robený lahodný a zdravý popcorn Zigmundo. Zdravý preto, pretože popcorn sa nevyrába klasicky, ako sme na to zvyknutý z kina či iných kultúrnych podujatí. Na vypuknutie zrniečka kukurice je v tomto prípade potrebné presne 0 g oleja, pretože vzniká pomocou horúceho vzduchu. Kukurica pochádza z Francúzska, kde ju firma vykupuje udržateľným spôsobom od farmárov v Juhoafrickej republike. Žiaľ, na Slovensku vhodný druh kukurice nie je, a ani ho nikto nedistribuuje. Kritéria Zigmunda sú totiž extrémne vysoké.
Po vypukaní zrniečok kukurice sa cez rôzne medzikroky pri výrobe dostávame k ochucovaniu. Základná príchuť je slaný karamel, ktorý vzniká priamo vo výrobni, a poviem vám, tá vôňa je úplne neskutočná. Okrem tejto základnej príchute môžete ochutnať aj malinový či jablkovo-škoricový popcorn. Ja si naozaj neviem vybrať, ktorý z nich mi najviac chutí, čo ale viem je, že keď si balenie otvorím, zmizne veľmi rýchlo.
Pozrite si vo videu ako tento popcorn vzniká, od vypukania v mašinke air-popper, až po jeho balenie a odosielanie zákazníkom. Je dokonale chrumkavý, a pre mňa je to jeden z najlepších produktov, ktoré máme aktuálne na trhu so snackmi.
Komentáre 0