Poctivé, a len z dvoch základných ingrediencií. Áno, sú sladké, ale veď také majú cukríky byť, nie? Sú skvelé, je v nich cítiť med a kakao, ktorým sú obalené. To skvele vyvažuje ich sladkú chuť.
Ingrediencie:
8 plátkov želatíny
225 g kryštálového cukru
170 g medu
75 ml vody
100 g horkej (70%) čokolády
4 PL kakaa
Postup:
- Do misky so studenou vodou si namočte želatínu.
- Na plech s veľkosťou cca 20x20cm si dajte papier na pečenie, ktorý vymažte olejom. Zároveň si pripravte rovnako veľký kus, ktorý si tiež vymažte olejom. Zatiaľ ho dajte bokom.
- V malom hrnci si dajte variť cukor, 70 g medu a vodu. Zmes nemiešajte, a varte ju, kým nedosiahne 110 °C. Zatiaľ si do veľkej nádoby (kde budete potom šľahať) dajte zvyšok medu.
- Keď sirup dosiahne teplotu 110 °C, nalejte ho na med v miske. Vezmite do ruky namočenú želatínu, vytlačte z nej vodu, dajte ju do malej misky a dajte na 10 sekúnd do mikrovlnky (výkon 500W).
- Roztopenú želatínu pridajte do horúceho sirupu a začnite šľahať na vysokých otáčkach až kým nezískate pevnú bielu hmotu podobnú vyšľahaným bielkam. Trvá to cca 5-7 minút.
- Vo vodnom kúpeli si roztopte čokoládu, a pridajte do vlažnej vyšľahanej zmesi.
- Ihneď prelejte do plechu s vymastenýn pečiacim papierom a prikryte druhým vymasteným papierom (vymastenou stranou na hmotu).
- Dajte odpočívať do chladničky na 24 hodín.
- Nakrájajte na kocky mastným nožom a jemne obaľte v preosiatom kakau. Skladujte v chladničke.

Komentáre 0