Domáce marshmallows

Domáce marshmallows

Poctivé, a len z dvoch základných ingrediencií. Áno, sú sladké, ale veď také majú cukríky byť, nie? Sú skvelé, je v nich cítiť med a kakao, ktorým sú obalené. To skvele vyvažuje ich sladkú chuť.

Ingrediencie:

8 plátkov želatíny

225 g kryštálového cukru

170 g medu

75 ml vody

100 g horkej (70%) čokolády

4 PL kakaa

Postup:

  1. Do misky so studenou vodou si namočte želatínu.
  2. Na plech s veľkosťou cca 20x20cm si dajte papier na pečenie, ktorý vymažte olejom. Zároveň si pripravte rovnako veľký kus, ktorý si tiež vymažte olejom. Zatiaľ ho dajte bokom.
  3. V malom hrnci si dajte variť cukor, 70 g medu a vodu. Zmes nemiešajte, a varte ju, kým nedosiahne 110 °C. Zatiaľ si do veľkej nádoby (kde budete potom šľahať) dajte zvyšok medu.
  4. Keď sirup dosiahne teplotu 110 °C, nalejte ho na med v miske. Vezmite do ruky namočenú želatínu, vytlačte z nej vodu, dajte ju do malej misky a dajte na 10 sekúnd do mikrovlnky (výkon 500W).
  5. Roztopenú želatínu pridajte do horúceho sirupu a začnite šľahať na vysokých otáčkach až kým nezískate pevnú bielu hmotu podobnú vyšľahaným bielkam. Trvá to cca 5-7 minút.
  6. Vo vodnom kúpeli si roztopte čokoládu, a pridajte do vlažnej vyšľahanej zmesi.
  7. Ihneď prelejte do plechu s vymastenýn pečiacim papierom a prikryte druhým vymasteným papierom (vymastenou stranou na hmotu).
  8. Dajte odpočívať do chladničky na 24 hodín.
  9. Nakrájajte na kocky mastným nožom a jemne obaľte v preosiatom kakau. Skladujte v chladničke.

O Lokálžrawetz