Orechové chrapky

Orechové chrapky

A tento vianočý poznáte? Orechový základ, a k tomu skvelá čokoládová plnka. Ďalší z mojich obľúbených.


Ingrediencie:

240g mletých vlašských orechov

240g+150g práškového cukru

30g strúhanky

5 šťastných vajec

1 lyžička kakaa

200g masla

2 pláty tortových oblátok

200g mliečnej čokolády

Postup:

1. Najskôr si upečieme orechový základ tak, že spojíme mleté orechy, 250g práškového cukru, strúhanku a 2 vajcia. Vznikne nám lepkavá hmota, z ktorej formuleje gulôčky s priemerom cca 1,5cm. Guľky dáme na plech s papierom na pečenie dostatočne ďaleko od seba, aby sa pri pečení nespojili.

2. Pečieme pri 150 °C cca 15 minút.

3. Krém si pripravíme tak, že si vo vodnom kúpeli vyšľaháme 3 vajcia s kakaom a práškovým cukrom do zhustnutia a následne necháme vychladnúť.

4. Zmiešame s maslom, ktoré by malo mať rovnakú teplotu ako kakový krém. Necháme stuhnúť.

5. Podľa veľkosti upečených orechových koliesok si vykrojíme rovnako veľké kruhy z tortovej oplátky.

6. Spodnú časť chrapky tvorí tortová oplátka, na ňu naneste kakaový krém, a na krém orechové koliesko. Celú vrchnú časť potom ponorte do roztopenej čokolády (vo vodnom kúpeli), a nechajte stuhnúť.

Mňam 🙂

O Lokálžrawetz