A tento vianočý poznáte? Orechový základ, a k tomu skvelá čokoládová plnka. Ďalší z mojich obľúbených.
Ingrediencie:
240g mletých vlašských orechov
240g+150g práškového cukru
30g strúhanky
5 šťastných vajec
1 lyžička kakaa
200g masla
2 pláty tortových oblátok
200g mliečnej čokolády
Postup:
1. Najskôr si upečieme orechový základ tak, že spojíme mleté orechy, 250g práškového cukru, strúhanku a 2 vajcia. Vznikne nám lepkavá hmota, z ktorej formuleje gulôčky s priemerom cca 1,5cm. Guľky dáme na plech s papierom na pečenie dostatočne ďaleko od seba, aby sa pri pečení nespojili.
2. Pečieme pri 150 °C cca 15 minút.
3. Krém si pripravíme tak, že si vo vodnom kúpeli vyšľaháme 3 vajcia s kakaom a práškovým cukrom do zhustnutia a následne necháme vychladnúť.
4. Zmiešame s maslom, ktoré by malo mať rovnakú teplotu ako kakový krém. Necháme stuhnúť.
5. Podľa veľkosti upečených orechových koliesok si vykrojíme rovnako veľké kruhy z tortovej oplátky.
6. Spodnú časť chrapky tvorí tortová oplátka, na ňu naneste kakaový krém, a na krém orechové koliesko. Celú vrchnú časť potom ponorte do roztopenej čokolády (vo vodnom kúpeli), a nechajte stuhnúť.
Mňam 🙂

Komentáre 0