Linecké keksy

Linecké keksy

Do Štedrého dňa ostávajú dva dni, a ešte stále stíhate niečo napiecť 🙂 U mňa nemôžu chýbať ani typické linecké keksy, ktoré som naplnil domácim džemom.

Ingrediencie:
375g hladkej múky
250g masla
2 žĺtka
125g práškového cukru
1 PL citrónovej kôry
1 vanilkový lusk
domáci džem

Postup:
1. Zo všetkých ingrediencií (okrem džemu), si pripravte hladké cesto a dajte na pár hodín do chladničky.
2. Po pár hodinách cesto rozvaľkajte na cca 4 mm, a vykrajujte o sto šesť 🙂
3. Pečte na 180 °C, cca 6 minút
4. Naplňte domácim džemom a odložte na jeden dva dni do chladu, aby linecké keksy zmäkli.

O Lokálžrawetz