Rýchlovka, vhodná pre návštevu či ako desiata do školy. Krém je z orechov, ktoré sú mimoriadne zdravé, a tento dezert obsahuje veľmi málo cukru – a aj tú trochu je jednoduché nahradiť medom či iným prírodným sladidlom.
Ingrediencie:
1 ks maslové lístkové cesto
200 g vlašských orechov
100 g slivkového lekváru
1 PL trstinového cukru
100 g mliečnej/horkej čokolády
múka na posypanie
Postup:
1. V prípade, že používate mrazené lístkové cesto, vyberte ho 2 hod pred pečením z mrazničky
2. Plnku si pripravíte tak, že orechy rozmixujete na hladkú hmotu, pridáte slivkový džem, cukor a vo vodnom kúpeli/mikrovlnke rozpustenou čokoládou.
3. Lístkové cesto si rozvaľkajte na doske jemne posypanej múkou tak, aby bolo úplne tenk´, cca 3 mm. Snažte sa ho vaľkať tak, aby malo pekný obdĺžnikový tvar
4. Nožom si cesto nakrájajte na rovnaké kúsky – ja som zvolil štvorcový tvar s rozmermi cca 8×8 cm
5. Polovicu cesta si narežte nožom tak, aby ste nevytvorili zárez až k okraju cesta.
6. Do stredu si dajte 1 kávovú lyžičku plnky, preložte a okraje zatlačte poriadne vidličkou. Pripravenú taštičku pečte na plechu s papierom na pečenie, pri teplote 180 °C, cca 15 minút.
7. V prípade, že satôčky nezjete hneď v prvý deň, uskadňujte ich nezakryté, aby zostali pekne chrumkavé.
Komentáre 0