Medovníky

Medovníky

Vyskúšajte upiecť medovníky podľa tohto receptu. Prečo? Medovníky sú mäkké hneď po upečení a zostanú mäkké až kým ich nezjete 🙂 Navyše obsahujú masť, tak, ako kedysi obsahovali všetky medovníky.

Ingrediencie:

600 g hladkej múky
200 g kryštálového cukru
200 g medu
150 g bravčovej masti
3 ks šťastné vajcia
2 čajové lyžičky mletej škorice
2 čajové lyžičky sódy bikarbóny
10 ks čerstvo rozdrvených klinčekov
1 čajová lyžička citrónová kôra
1 čajová lyžička mletého zázvoru

Postup:

1. Masť, cukor a med si roztopte na miernom ohni a po vychladnutí na izbovú teplotu zmiešajte spolu s ostatnými sypkými ingredienciami a vajíčkami.
2. Vypracujte cesto a nechajte odležať v chladničke na 24 hodín.
3. Vyvaľkajte na čo najmenej pomúčenej podložke na hrúbku 4-5 mm a pečte v rúre rozohriatej na 200 °C presne 5 minút.

O Lokálžrawetz