Ďalší skvelý recept na rýchly a zdravý snack či desiatu pre Vaše ratolesti. Krekry sú plné bielkovín, lokálnych surovín a sú veľmi zdravé. Sú zo strukovinovej múky, ktorú som si pomlel z poriadne vysušenej šošovice a hrachu. Extra zdravé a extra chutné 🙂
Ingrediencie:
100 g šošovicovej múky
20 g hrachovej múky
1 PL soli
1 PL sušenej majoránky
1 PL celého maku
2 PL slnečnicového oleja
50 ml vody
čerstvo mleté čierne korenie
Postup:
- Všetky suché ingrediencie si zmiešajte, sušené bylinky si najemno rozdrobte medzi prstami
- Pridajte olej, pomiešajte a dolejte vodou tak, aby Vám vzniklo cesto
- Cesto vyvaľkajte medzi dvoma vrstami pečiaceho papiera najemno, a nakrájajte na tenké pásiky
- Pečte pri čo najnižšej teplote – ja som tentokrát zvolil 150 °C a trvalo mi to 30 minút. Ak máte viac času, teplotu znížte.
Komentáre 0