Šošovicové vegánske krekry

Šošovicové vegánske krekry

Ďalší skvelý recept na rýchly a zdravý snack či desiatu pre Vaše ratolesti. Krekry sú plné bielkovín, lokálnych surovín a sú veľmi zdravé. Sú zo strukovinovej múky, ktorú som si pomlel z poriadne vysušenej šošovice a hrachu. Extra zdravé a extra chutné 🙂

Ingrediencie:

100 g šošovicovej múky

20 g hrachovej múky

1 PL soli

1 PL sušenej majoránky

1 PL celého maku

2 PL slnečnicového oleja

50 ml vody

čerstvo mleté čierne korenie

Postup:

  1. Všetky suché ingrediencie si zmiešajte, sušené bylinky si najemno rozdrobte medzi prstami
  2. Pridajte olej, pomiešajte a dolejte vodou tak, aby Vám vzniklo cesto
  3. Cesto vyvaľkajte medzi dvoma vrstami pečiaceho papiera najemno, a nakrájajte na tenké pásiky
  4. Pečte pri čo najnižšej teplote – ja som tentokrát zvolil 150 °C a trvalo mi to 30 minút. Ak máte viac času, teplotu znížte.

O Lokálžrawetz