Tvarohovo-papriková nátierka

Tvarohovo-papriková nátierka

Skvelá kombinácia roztierateľného tvarohu, grilovanej červenej papriky a ako bonus tekvicová múka, aby bola nátierka ešte výživnejšia.
Skvelá na desiatu, určite stojí za vyskúšanie. Výborne sa hodí aj pre športovcov, pretože obsahuje pomerne veľa bielkovín. A je vyrobená extrémne rýchlo 🙂

Ingrediencie:

250 g jemného tvarohu

1 PL tekvicovej múky

200 g grilovaných paprík

soľ

korenie

Postup:
1. Ja som použil sterilizované papriky aj so šupkou. V prípade, že sa rozhodnete papriky grilovať/piecť, tak ich najskôr umyte, vcelku upečte (trvá to cca 20 minút) a následne ošúpte.

2. Papriky si nakrájajte na menšie kúsky a do hladka rozmixujte.

3. Zmiešajte s tvarohom, pridajte tekvicovú múku a dochuťte soľou a korením.

TIP:

  • v prípade, že chcete, aby bola nátierka hustejšia, použite hrudkovitý tvaroh

O Lokálžrawetz