Nátierka z bielej špargle
Ingrediencie:
250 g bielej špargly
5O g masla
50 ml bieleho vína
50 ml zeleninového vývaru
50 g cream cheese
soľ
korenie
Postup:
1. Zo špargle si odrežeme cca posledné 2 cm, zvyšok poriadne ošúpeme
2. Zvyšky nevyhadzujeme – ja som ich použil na vývar, ktorý potrebujeme
3. Špargľu nakrájame na kúsky veľké 2-3 cm
4. Na panvici roztopíme maslo, a pridáme špargľu na cca 10 min. Opekáme z každej strany
5. Po 10-tich minútach podlejeme bielym vínom a dusíme 5 min
6. Po 5-tich minútach podlejeme vývarom a dusíme 5 min
7. Po uvarení vyberieme a necháme odkvapkať a dôkladne vychladnúť
8. Mixérom rozmixujeme na jemno, ochutíme soľou a korením a zjemníme cream cheese
9. Necháme vychladnúť a podávame, najlepšie na čerstvom chlebe. Recept na vlastný chlieb TU
Mňam práve som si spravila túto pomazánku a je výborná. Pravdupovediac som jej nedávala príliš veľké nádeje, nevedela som si predstaviť finálny výsledok, ale prekvapil v dobrom 🙂
Lenka, to sa velmi tesim 🙂 MNa to tiez prekvapilo, ked som ju prvykrat robil a odvtedy ju robim stale.
Vynikajuca natierka..zaradujem medzi nase oblubene. Dakujem za inspiraciu 😊
Super 🙂 Nech chutí!