Nátierka z bielej špargle

Nátierka z bielej špargle

Nátierka z bielej špargle

 

Ingrediencie:

250 g bielej špargly

5O g masla

50 ml bieleho vína

50 ml zeleninového vývaru

50 g cream cheese

soľ

korenie

 

Postup:

1. Zo špargle si odrežeme cca posledné 2 cm, zvyšok poriadne ošúpeme

2. Zvyšky nevyhadzujeme – ja som ich použil na vývar, ktorý potrebujeme

3. Špargľu nakrájame na kúsky veľké 2-3 cm

4. Na panvici roztopíme maslo, a pridáme špargľu na cca 10 min. Opekáme z každej strany

5. Po 10-tich minútach podlejeme bielym vínom a dusíme 5 min

6. Po 5-tich minútach podlejeme vývarom a dusíme 5 min

7. Po uvarení vyberieme a necháme odkvapkať a dôkladne vychladnúť

8. Mixérom rozmixujeme na jemno, ochutíme soľou a korením a zjemníme cream cheese

9. Necháme vychladnúť a podávame, najlepšie na čerstvom chlebe. Recept na vlastný chlieb TU

 

O Lokálžrawetz