Barbecue omáčka

Barbecue omáčka

Táto omáčka je skvelá k mäsu a pri grilovaní. Žiadne konzervanty ani umelé prísady, je prirodzene hustá a chutí výborne!

Ingrediencie:

50 g masla

5 ks húb (ja som použil shitake)

2 strúčiky cesnaku

500 g paradajkovej omáčky

30 g medu

2-3 PL jablčného octu

50 g slaniny

100 g šalotky

1 dcl červeného vína

1 PL worchestra

soľ

korenie

 

Postup:

1.Na panvici si roztopíme masl

2. Na stredne veľké kúsky si nakrájame cibuľu, slaninu a cesnak

3. Pridáme na rozohriate maslo, varíme dovtedy, kým nie je cibuľa hnedá (pozor, aby nezhorela)

4. Pridáme víno, cukor a med a necháme skaramelizovať

5. Pridáme huby a paradajkovú omáčku (bez pokrievky)

6. Na záver omáčku do hladka rozmixujeme a necháme vychladnuť

 

TIPY:

  • k mäsu podávame vychladené
  • omáčka je vhodná aj na potieranie mäsa tesne pred podávaním
  • v prípade, že nepoužijete omáčku celú, dajte ju ešte horúcu do poriadne umytých zaváraninových pohárov, zaviečkujte a nechajte pomaly vychladnúť – takto vám vydrží niekoľko týždňov
  • v prípade, že máte k dispozícii zvyšky koreňovej zeleniny, pridajte ich do omáčky ešte pred rozmixovaním tiež

 

 

 

O Lokálžrawetz