Táto omáčka je skvelá k mäsu a pri grilovaní. Žiadne konzervanty ani umelé prísady, je prirodzene hustá a chutí výborne!
Ingrediencie:
50 g masla
5 ks húb (ja som použil shitake)
2 strúčiky cesnaku
500 g paradajkovej omáčky
30 g medu
2-3 PL jablčného octu
50 g slaniny
100 g šalotky
1 dcl červeného vína
1 PL worchestra
soľ
korenie
Postup:
1.Na panvici si roztopíme masl
2. Na stredne veľké kúsky si nakrájame cibuľu, slaninu a cesnak
3. Pridáme na rozohriate maslo, varíme dovtedy, kým nie je cibuľa hnedá (pozor, aby nezhorela)
4. Pridáme víno, cukor a med a necháme skaramelizovať
5. Pridáme huby a paradajkovú omáčku (bez pokrievky)
6. Na záver omáčku do hladka rozmixujeme a necháme vychladnuť
TIPY:
- k mäsu podávame vychladené
- omáčka je vhodná aj na potieranie mäsa tesne pred podávaním
- v prípade, že nepoužijete omáčku celú, dajte ju ešte horúcu do poriadne umytých zaváraninových pohárov, zaviečkujte a nechajte pomaly vychladnúť – takto vám vydrží niekoľko týždňov
- v prípade, že máte k dispozícii zvyšky koreňovej zeleniny, pridajte ich do omáčky ešte pred rozmixovaním tiež
Komentáre 0