Po dvoch dňoch práce na tomto recepte je tu konečne aj výsledok – a úspešný Carpaccio je chuťovo skvelé, kôpor mu dodal šmrnc, ale zároveň nepotlačil chuť červenej repy. Ide o raw recept, takže zostali zachované úplne všetky vitamíny a živiny!
Ingrediencie:
3ks červenej repy
30ml kvalitného oleja (ja som použil olivový, ale môže byť aj slnečnicový)
1 PL citrónovej šťavy
1 PL jablčného octa
1 ČL medu
soľ
korenie
bylinky (kôpor, petržlenová vňať)
Postup:
1. Repu ošúpeme a nakrájame na čo najtenšie kúsky (ja som použil krájač)
2. Pripravíme si marinádu z oleja, c. šťavy, octa, medu, soli a korenia
3. Do misky naukladáme jednu vrstvu plátkov repy a dôkladne potrieme marinádou
4. Následne posypeme nasekanými a dobre umytými bylinkami
5. Vrstvíme (opakujeme body č. 4 a 5.)
6. Ak nám zostala nejaká marináda, neváhajte ju vyliať celú na repu
7. Zakryjeme potravinovou fóliou, zaťažíme a dáme na 24/48 hod do chladničky
TIPY:
– určite repu nevarte!
– použite aj iné bylinky (skvele sa hodí pažítka, ligurček, a zaujímavú chuť pridá aj mäta či medovka)
– podávajte napríklad so syrom (ja som použil nepasterizovaný údený ovčí syr zo Salaša Kostolište)
– vďaka oleju, ktorý slúži ako konzervant, vám carpaccio vydrží v chladničke cca 1 týždeň
Komentáre 0