Ešte stále mi zostali kváskové cestoviny z poslednej výroby, a tak som sa rozhodol si ich pripraviť s omáčkou z tekvice hokkaido a 100% ovčej nepasterizovanej bryndze. Výsledok ma nadmieru prekvapil 🙂
Ingrediencie (na 2 porcie):
100 g kváskových cestovín (recept TU)
2 malé hokkaido tekvice
2 malé jablká
50 g 100% ovčej nepasterizovanej bryndze
1 menšia cibuľa
3 strúčiky cesnaku
soľ
korenie
2 PL oleja
Postup:
1. Tekvicu si poriadne umyte, rozpoľte, zbavte jadierok a nakrájajte na menšie kúsky. Na dekoráciu si môžete nechať 1/4 tekvice nenakrájanú
2. Na stredne veľký plech si dajte papier na pečenie, naukladajte tekvicu. Na tekvicu dajte cibulu a cesnak nakrájané na pásiky. Pridajte ošistené a nakrájané jablká (aj so šupkou). Osoľte, okoreňte a pokvapkajte olivovým olejom
3. Dajte piecť do rozohriatej rúry na 30 minút pri 180 °C. Ja pečiem spolu s parou, aby zelenina nezhorela.
4. Zatiaľ si uvarte cestoviny tak, že ich vložíte na 7 minút do vriacej osolenej vody
5. Upečenú tekvicu si spolu so všetkou zeleninou rozmixujte do hladka, a pridajte k zmesi bryndzu. Ak chceme zachovať čo najviac prospešných látok z bryndze, je potrebné ju pridať k mierne vychladnutej zmesi a znova nezohrievať (ani v mikrovlnnej rúre)
6. Uvarené cestoviny scedíme a zmiešame s omáčkou a ihneď podávame
Komentáre 0