Cestoviny s bryndzovo-tekvicovo-jablkovou omáčkou

Cestoviny s bryndzovo-tekvicovo-jablkovou omáčkou

Ešte stále mi zostali kváskové cestoviny z poslednej výroby, a tak som sa rozhodol si ich pripraviť s omáčkou z tekvice hokkaido a 100% ovčej nepasterizovanej bryndze. Výsledok ma nadmieru prekvapil 🙂

 

Ingrediencie (na 2 porcie):

100 g kváskových cestovín (recept TU)

2 malé hokkaido tekvice

2 malé jablká

50 g 100% ovčej nepasterizovanej bryndze

1 menšia cibuľa

3 strúčiky cesnaku

soľ

korenie

2 PL oleja

 

Postup:

1. Tekvicu si poriadne umyte, rozpoľte, zbavte jadierok a nakrájajte na menšie kúsky. Na dekoráciu si môžete nechať 1/4 tekvice nenakrájanú

2. Na stredne veľký plech si dajte papier na pečenie, naukladajte tekvicu. Na tekvicu dajte cibulu a cesnak nakrájané na pásiky. Pridajte ošistené a nakrájané jablká (aj so šupkou). Osoľte, okoreňte a pokvapkajte olivovým olejom

3. Dajte piecť do rozohriatej rúry na 30 minút pri 180 °C. Ja pečiem spolu s parou, aby zelenina nezhorela.

4. Zatiaľ si uvarte cestoviny tak, že ich vložíte na 7 minút do vriacej osolenej vody

5. Upečenú tekvicu si spolu so všetkou zeleninou rozmixujte do hladka, a pridajte k zmesi bryndzu. Ak chceme zachovať čo najviac prospešných látok z bryndze, je potrebné ju pridať k mierne vychladnutej zmesi a znova nezohrievať (ani v mikrovlnnej rúre)

6. Uvarené cestoviny scedíme a zmiešame s omáčkou a ihneď podávame

 

 

O Lokálžrawetz