Čučoriedkový cheesecake so slivkami macerovanými v čerstvej jablkovej šťave a medovke.
Cheesecake je skvelý koláč, najmä preto, že je mega rýchly pripravený. A keď dobre skombinujete suroviny, tak aj vynikajúco chutí. Čučoriedky z Malej Fatry, slivky, medovka a jablká zo záhrady – jedna z najlepších kombinácií vôbec pre mňa.
Video-recept na konci článku
Macerované slivky (pripraviť deň vopred)
Ingrediencie:
cca 15 ks sliviek
4 jablká
10 lístkov medovky
Postup:
- Slivky umyjeme, vykôstkujeme a dáme do zaváraninového pohára (prevrstvíme s umytými lístkami medovky)
- Jablká tiež umyjeme a odšťavíme (Dreň môžete použiť napríklad na výrobu ovocnej kože. Recept TU)
- Šťavu nalejeme do zaváraninového pohára so slivkami a medovkou, zavrieme a dáme na 24-48 hod do chladničky
Cheesecake
Ingrediencie:
200 g maslových sušienok
30 g masla
500 g jemného tvarohu
3 šťastné vajcia
miska čučoriedok
miska macerovaných sliviek
60 – 80 g cukru
Postup:
- Sušienky si zomelieme na jemno, premiešame s roztopeným maslom a dáme do tortovej formy vystlanej papierom na pečenie
- Rozmixujeme čučoriedky a nakrájame slivky
- Všetky zvyšné ingrediencie zmiešame v jednej miske, a na záver pridáme čučoriedky a slivky
- Rozohrejeme si rúru na 160 °C
- Hmotu nalejeme do tortovej formy, uhladíme a dáme piecť na 30 – 35 minút
- Rúru vypneme, cheesecake necháme 1 hod chladiť s pootvorenými dvierkami priamo v rúre
- Vyberieme, vychladíme na izbovú teplotu a dáme do chladničky na min 6 hod (ideálne cez noc)
Komentáre 0