Čučoriedkový cheesecake

Čučoriedkový cheesecake

Čučoriedkový cheesecake so slivkami macerovanými v čerstvej jablkovej šťave a medovke.

Cheesecake je skvelý koláč, najmä preto, že je mega rýchly pripravený. A keď dobre skombinujete suroviny, tak aj vynikajúco chutí. Čučoriedky z Malej Fatry, slivky, medovka a jablká zo záhrady – jedna z najlepších kombinácií vôbec pre mňa.

 

Video-recept na konci článku

 

Macerované slivky (pripraviť deň vopred)

Ingrediencie:

cca 15 ks sliviek

4 jablká

10 lístkov medovky

 

Postup:

  1. Slivky umyjeme, vykôstkujeme a dáme do zaváraninového pohára (prevrstvíme s umytými lístkami medovky)
  2. Jablká tiež umyjeme a odšťavíme (Dreň môžete použiť napríklad na výrobu ovocnej kože. Recept TU)
  3. Šťavu nalejeme do zaváraninového pohára so slivkami a medovkou, zavrieme a dáme na 24-48 hod do chladničky

 

Cheesecake

Ingrediencie:

200 g maslových sušienok

30 g masla

500 g jemného tvarohu

3 šťastné vajcia

miska čučoriedok

miska macerovaných sliviek

60 – 80 g cukru

 

Postup:

  1. Sušienky si zomelieme na jemno, premiešame s roztopeným maslom a dáme do tortovej formy vystlanej papierom na pečenie
  2. Rozmixujeme čučoriedky a nakrájame slivky
  3. Všetky zvyšné ingrediencie zmiešame v jednej miske, a na záver pridáme čučoriedky a slivky
  4. Rozohrejeme si rúru na 160 °C
  5. Hmotu nalejeme do tortovej formy, uhladíme a dáme piecť na 30 – 35 minút
  6. Rúru vypneme, cheesecake necháme 1 hod chladiť s pootvorenými dvierkami priamo v rúre
  7. Vyberieme, vychladíme na izbovú teplotu a dáme do chladničky na min 6 hod (ideálne cez noc)

 

 

O Lokálžrawetz