O dobre a poctivo pripravenú zmrzlinu už dnes vo väčšine veľkých slovenských mestách nie je núdza, avšak vyrobiť si domáce nanuky je pre mňa ešte lepšie! Nanuky si môžete pripraviť úplne bez cukru, a vyrobiť si úžasné kombinácie presne tak, ako to máte radi. Tu je recept na marhuľovo-bylinkové a marhuľovo-ríbezľové nanuky.
Ingrediencie (na 6 ks nanukov):
6 ks čerstvých mäkkých marhuľ
2 hrste čiernych ríbezlí
bylinky (bazalka a tymián)
(sladidlo – ja som použil smrekový sirup, recept nájdete TU)
Postup:
- Ovocie a bylinky si dobre umyjeme a marhule nakrájame na menšie kúsky
- Vložíme do mixéra a na najvyšších otáčkach zmixujeme na hladkú zmes
- (V prípade, že sa rozhodnete nanuky osladiť, pridajte sladidlo – cukor, či sirup. V prípade, e používate napr. čerešne alebo marhule, toto ovocie je dostatočne sladké, a nie je potrebné žiadne ďalšie sladidlo)
- Nalejte do nanukových foriem a dajte na min 6 hodín do mrazničky
TIPY:
- na nanuky sa hodí takmer akékoľvek ovocie, nebojte sa vyskúšať rôzne kombinácie
- keď budete vyberať nanuky z foriem, formu dajte na chvíľu pod vlažnú vodu(dajte pozor, aby vám voda nezatiekla dovnútra)
- na ozdobu som použil bielu čokoládu
Komentáre 0