Tradičné slovenské jedlá u mňa čo sa týka chuti vyhrávajú. Nie som nimi presýtený a ani znechutený zo školských jedální. Neviem, či je fašírka tradičné slovenské jedlo, avšak ja si pamätám, že sme ju doma jedávali odmalička. Receptov na fašírku je hrozne veľa, tu je ten môj:
Ingrediencie:
800 g kvalitné bravčové mäso (ja som použil krkovičku)
3 ks šťastné vajcia
1 menšia cibuľa
3-4 strúčiky cesnaku
korenie
soľ
majoránka
(strúhanka)
Postup:
1. Mäso si spolu s cesnakom a cibuľou pomelieme
2. Pridáme vajcia (a podľa potreby zahustíme strúhankou)
3. Okoreníme, osolíme a pridáme bylinky, ktoré máme k dispozícii
4. Vytvarujeme fašírky alebo pečieme vcelku (mne vyšlo 12 menších fašírok)
5. Pečieme v rúre na pečiacom papieri pri 180°C cca 45 min (v strede pečenia otočíme)
Ako prílohu môžete podávať čokoľvek, ja som si zvolil pučené zemiaky s trochou masla.
TIPY:
- ja som pridal mladý cesnak, keďže je práve v sezóne
- odporúčam pridať do fašírky aj slaninu nakrájanú na malé kocky
- bravčové mäso som použil z farmy Poriadie na Myjave, ktorá chová ošípané vonku
- pred pečením mäsovú zmes určite ochutnajte – nebojte sa! Ak máte kvalitné mäso, nie je sa čoho báť
Komentáre 0