Fúkané rožky (aj vo vegánskej verzii)

Fúkané rožky (aj vo vegánskej verzii)

Máte radi fúkané rožky? Ja veľmi, a v období Vianoc u mňa nikdy nechýbajú. Cesto neobsahuje vajce, a ak nahradíte maslo kavlitným rastlinným tukom (napr. kakaovým maslom), máte skvelý vegánsky recept!

 

Ingrediencie:
200 g hladkej pšeničnej múky
350 g práškového cukru
250 g jemne mletých orechov
250 g masla izbovej teploty/kakaového masla
1 lyžička sódy bikarbóny
250 g mliečnej čokolády

Postup:
1. Deň pred pečením si vypracujte cesto tak, že zmiešate všetky ingrediencie dokopy na hladké cesto.
(V prípade, že sa rozhodnete pre vegánsku verziu, odporúčam namiesto masla použiť roztopené kakaové maslo)
2. Nechajte odležať zakryté v chladničke cez noc, prípadne 24 hodín
3. Formičky naplňte cestom, nie viac ako do polovice a ak chcete mať istotu, aby sa rožky pekne nafúkli, do stredu cesta urobte cestom priehlbinu
4. Pečte 10-12 minút na 170 °C
5. Nechajte vychladnúť, a upečené rožky vyklopte z formičky a konce namočte do čokolády roztopenej vo vodnom kúpeli
(V prípade vegánskej verzie použite horkú čokoládu)

O Lokálžrawetz