Granadír

Granadír

Poznáte verziu so slaninou? Ja ju pridávam najmä kvôli tomu, že samotné zemiaky s fliačkami sú chuťovo menej výrazné.

Ingrediencie:
1 kg zemiakov
250 g fliačkov
1 cibuľa
2 PL červenej papriky
1 PL masti
100 g slaniny
soľ
korenie

Postup:
1. Zemiaky si ošúpte, nakrájajte a uvarte do mäkka v osolenej vode
2. V druhom hrnci si uvarte fliačky (pozrite aj recept na domáce fliačky v minulých príspevkoch)
3. Chvíľu predtým ako sa vám dovaria zemiaky a fliačky, cibuľu a slaninu si nakrájajte na kocky a opražte na masti
4. Posypte červenou paprikou, pridajte zemiaky a fliačky a dobre pomiešajte

TIPY:
– vyskúšajte pridať aj oškvarky alebo špekáčky
– ak vynecháte masť a mäso, máte skvelé vegánske jedlo (dajte si pozor na to, aby ste použili bezvaječné fliačky)
– podávajte s kvasenou zeleninou či zaváranou cviklou

 

 

O Lokálžrawetz