Pre niekoho sa sezóna medvedieho cesnaku už skončila, pre mňa sa práve začala. Nezabudnite, že ho zbierate kým nekvitne. Ja som ho pridal spolu s čerstvým špenátom do halušiek a keďže sa nám už rozbehla sezóna ovčích výrobkov, spravil som si k nim omáčku z troch druhov ovčieho syra – salašnícka hrudka, bryndza a oštiepok.

Ingrediencie:
500g polohrubej pšeničnej múky
200ml vody
1 PL soli
1 PL oleja
tri hrste čerstvého špenátu
dve hrste čerstvého medvedieho cesnaku
200 g 100 % ovčej nepasterizovanej bryndze
100 g čerstvého syra
100 g oštiepku/údeného ovčieho syra
Postup:
- Zelené listy umyjeme a mixérom rozmixujeme na čo najjemnejšiu kašu.
- Do stredne veľkého hrnca si dáme zovrieť vodu.
- Zo všetkých zvyšných surovín vypracujeme cesto, ktoré je pomerne tuhé a nelepí sa.
- Pridáme rozmixované listy a poriadne pomiešame.
- Halušky hádžeme do vriacej vody – keď sú uvarené, vyplávu.
- Medzitým si pripravíme omáčku tak, že si nastrúhame syry a dáme do hrnca (pozor! ovčie syry sa nikdy neroztečú tak ako kravské), môžete pridať trochu smotany.
- Keď sa Vám syry trocha rozpustia, odstavte a pridajte bryndzu, už nevarte.
- Vodu s haluškami zlejeme cez sitko, dáme do misky a pridáme omáčku. Následne pomiešame a ihneď podávame.
Komentáre 0