Jahňacia kotleta s púpavovým šalátom

Jahňacia kotleta s púpavovým šalátom

Jahňaciny je, čo sa týka komerčných chovov, na Slovensku ako šafránu, a dve rozrabkárne, ktoré pracujú v jahňacinou ju pripravujú výlučne pre zahraničný trh. Prečo to tak je? Na túto otázku odpovedať neviem, pretože jahňacina patrí k najzdravším druhom mias, ktoré sú vhodné aj pre malé deti.

Ingrediencie:

čerstvé jahňacie kotlety

2 strúčiky cesnaku

2 PL kvalitného slnečnicového oleja

1 PL makového oleja

dve hrste mladých púpavových listov

soľ

korenie

Postup:

  1. Cesnak si ošúpte, roztlačte na jemno a zmiešajte s kvalitným olejom. Týmto dipom potierajte kotlety na grile.
  2. Jahňacinu si okoreňte a osoľte a dajte na gril. Opekajte z každej strany 8-10 minút, a potierajte dipom.
  3. Zatiaľ si pripravte púpavový šalát: mladé listy dobre umyte, pridajte pár kvetov púpavy či sedmokrások, a dochuťte makovým olejom, soľou a korením.


O Lokálžrawetz