Hontianska tekvicová polievka

Hontianska tekvicová polievka

Objavil som nový recept na polievku, ktorý ma zaujal, pretože bol úplne iný. Zdroje hovoria, že ide o typický regionálny recept, ktorý pochádza z regiónu Hont, konkrétne z obce Hrušov. To je Hontianska tekvicová polievka, ktorá je mimoriadne rýchla a jendoduchá.

Ingrediencie:

polovica stredne veľkej tekvice (ja som použil maslovú)

1 l mlieka

250 g slaniny

250 ml vody

hrsť kôpru

1 PL červenej papriky

soľ

Postup:

  1. Nastrúhajte si tekvicu, osoľte a dajte variť do mlieka.
  2. Ja som pridal aj trochu vody, aby nebola na konci taká hustá.
  3. Na panvici si opražte slaninu, a na konci posypte paprikou.
  4. Keď je tekvica skoro mäkká, môžete zmes rozmixovať – ja som mixol iba trochu, aby nebola úplne krémová.
  5. Pridajte opraženú slaninu, a nasekaný kôpor.

O Lokálžrawetz