Objavil som nový recept na polievku, ktorý ma zaujal, pretože bol úplne iný. Zdroje hovoria, že ide o typický regionálny recept, ktorý pochádza z regiónu Hont, konkrétne z obce Hrušov. To je Hontianska tekvicová polievka, ktorá je mimoriadne rýchla a jendoduchá.
Ingrediencie:
polovica stredne veľkej tekvice (ja som použil maslovú)
1 l mlieka
250 g slaniny
250 ml vody
hrsť kôpru
1 PL červenej papriky
soľ
Postup:
- Nastrúhajte si tekvicu, osoľte a dajte variť do mlieka.
- Ja som pridal aj trochu vody, aby nebola na konci taká hustá.
- Na panvici si opražte slaninu, a na konci posypte paprikou.
- Keď je tekvica skoro mäkká, môžete zmes rozmixovať – ja som mixol iba trochu, aby nebola úplne krémová.
- Pridajte opraženú slaninu, a nasekaný kôpor.

Komentáre 0