Spojenie pár ingrediencií, a jedna z mojich najobľúbenejších nátierok je na svete. Využite krátku sezónu hrášku naplno!
Ingrediencie (na 4 porcie):
250g vylúpaného hrášku
1 hrsť bazalky
2 PL kvalitného oleja (ja som použil olivový)
2 strúčiky cesnaku
1 PL citrónovej šťavy
soľ
korenie
Postup:
- Hrášok 2-3min povaríme v osolenej vode
- Oblanžirujeme v ľadovej vode tak, že hrášok rýchlo zlejeme a následne presypeme do čo najchladnejšej vody (blanžírovanie – metóda, ktorá sa používa na zachovanie chlorofylu v zelených rastlinách)
- Vychladnutý hrášok dáme spolu s ostatnými ingredienciami do mixéra a poriadne rozmixujeme
- Dáme do chladničky vychladnúť a podávame.
TIPY:
- namiesto čerstvého môžeme použiť aj mrazený hrášok
- ja do nátierky pridávam ešte cca 30g syra (tentokrát to bol parmezán)
Komentáre 0