Hrášková nátierka

Hrášková nátierka

Spojenie pár ingrediencií, a jedna z mojich najobľúbenejších nátierok je na svete. Využite krátku sezónu hrášku naplno!

 

Ingrediencie (na 4 porcie):

250g vylúpaného hrášku

1 hrsť bazalky

2 PL kvalitného oleja (ja som použil olivový)

2 strúčiky cesnaku

1 PL citrónovej šťavy

soľ

korenie

 

Postup:

  1. Hrášok 2-3min povaríme v osolenej vode
  2. Oblanžirujeme  v ľadovej vode tak, že hrášok rýchlo zlejeme a následne presypeme do čo najchladnejšej vody (blanžírovanie – metóda, ktorá sa používa na zachovanie chlorofylu v zelených rastlinách)
  3. Vychladnutý hrášok dáme spolu s ostatnými ingredienciami do mixéra a poriadne rozmixujeme
  4. Dáme do chladničky vychladnúť a podávame.

TIPY:

  • namiesto čerstvého môžeme použiť aj mrazený hrášok
  • ja do nátierky pridávam ešte cca 30g syra (tentokrát to bol parmezán)

 

O Lokálžrawetz