Králičie mäso patrí jednoznačne k jedným z najzdravších a aj najchudších druhov mäsa a je vhodné aj pre malé deti.
Ingrediencie:
polovica králika
200ml šľahačkovej smotany
1 PL hladkej pšeničnej múky
1 stredne veľká cibuľa
20g masla/oleja
soľ
korenie
1 PL mletá červená paprika
Postup:
1. Králika naporcujeme na menšie časti
2. Na masle/oleji orestujeme cibuľu, a pridáme králika. Následne podlejeme vodou a necháme dusiť
3. Okoreníme a osolíme
2. Varíme do mäkka – ak je králik čerstvý a mladý, nemalo by to byť dlhšie ako 45min
3. Následne zahustíme – dobre rozmiešame múku so šľahačkou a za stáleho miešania prilejeme do hrnca
4. Uvareného králika vykostíme a ihneď podávame
Ja si ku králičiemu perkeltu robím maslové halušky. Recept nájdete TU.
Komentáre 0