Králičí perkelt

Králičí perkelt

Králičie mäso patrí jednoznačne k jedným z najzdravších a aj najchudších druhov mäsa a je vhodné aj pre malé deti.

Ingrediencie:

polovica králika

200ml šľahačkovej smotany

1 PL hladkej pšeničnej múky

1 stredne veľká cibuľa

20g masla/oleja

soľ

korenie

1 PL mletá červená paprika

 

Postup:

1. Králika naporcujeme na menšie časti

2. Na masle/oleji orestujeme cibuľu, a pridáme králika. Následne podlejeme vodou a necháme dusiť

3. Okoreníme a osolíme

2. Varíme do mäkka – ak je králik čerstvý a mladý, nemalo by to byť dlhšie ako 45min

3. Následne zahustíme – dobre rozmiešame múku so šľahačkou a za stáleho miešania prilejeme do hrnca

4. Uvareného králika vykostíme a ihneď podávame

 

Ja si ku králičiemu perkeltu robím maslové halušky. Recept nájdete TU.

O Lokálžrawetz