Ide o verziu veľmi populárneho „banana bread“, akúrat, že som vymenil banány za jablká. Výsledok je úžasný čokoládovo-jablkový dezert.
Ingrediencie:
80 g horkej čokolády (60%)
150 g mliečnej čokolády
100 g masla
60 g kryštálového cukru
1 žĺtko
3 vajcia
200 g jablkového pyré
40 g mletých lieskovcov
40 g kakaových bôbov (môžete vynechať)
50 g hladkej pšeničnej múky
20 g kandizovaného ovocia/hrozienok
4 g sódy bikarbóny
muškátový orech
Postup:
- Vo vodnom kúpeli si roztopte obe čokolády.
- Do menšieho hrnca si dajte roztopiť maslo.
- Keď sa vám aj čokoláda aj maslo roztopia, dajte ich dokopy a poriadne pomiešajte.
- Zmes prelejte do mixéra, a pridajte cukor. Mixujte, až kým sa cukor neroztopí.
- Pridajte žĺtko, a pomixujte.
- Postupne pridávajte vajíčka (po jednom) a vždy rozmixujte. Musíte mať úplne hladkú zmes.
- Do čokoládovej zmesi s vajíčkami pridajte jablkové pyré a pomiešajte.
- V miske si zmiešajte pomleté orechy, múku, sódu a rozdrvené kakové bôby.
- Do misky so sypkými ingredienciami pridajte čokoládovú zmes a poriadne pomiešajte. Dajte stuhnúť do chladničky na 15 minút.
- Pripravte si formu na pečenie tak, že si ju vysteliete papierom na pečenie.
- Nalejte do formy zmes z chladničky a posypte kandizovaným ovocím/hrozienkami.
- Pečte na 180 °C. Mne to trvalo jednu hodinu.
- Po upečení nechajte mierne vychladnúť, na vrch nastrúhajte muškátový orech, vyberte z formy a horúce zabaľte do fólie. Nechajte vychladnúť (ideálne v chladničke) a podávajte.
Komentáre 0