Pohánkovo-špaldové krekry s medvedím cesnakom

Pohánkovo-špaldové krekry s medvedím cesnakom

Sezóna medvedieho cesnaku sa stále iba rozbieha, a ja vám prinášam ďalší netradičný recept. Tieto famózne krekry z pohánkovej a špaldovej celozrnnej múky sú naozaj skvelé. Sú jednoduché a rýchle a hodia sa skvele aj na výlety či túry.

Ingrediencie:

1 hrnček špaldovej celozrnnej múky

pol hrnčeka pohánkovej múky

pol čajovej lyžičky soli

4 polievkové lyžice masla

120 ml bieleho jogurtu/kefíru/žinčice

6 lístkov čerstvého medvedieho cesnaku

na potretie:

2 lyžice roztopeného masla


Postup:

  1. Zmiešajte si suché ingrediencie.
  2. Na jemno si nasekajte medvedí cesnak, a pridajte ho spolu s maslom k suchým ingredienciám.
  3. Pridajte jogurt a vypracujte cesto. Zabaľte do fólie a priizbovej teplote nechajte odležať 8-12 hodín.
  4. Cesto vyvaľkajte na 3-4 mm na pomúčenej doske. Cesto potrite roztopeným maslom a poprepichujte vidličkou.
  5. Vykrajujte štvorčeky (kolieskom na pizzu) s veľkosťou cca 2,5×2,5cm a poukladajte na plech vystlaný papierom na pečenie.
  6. Pečte pri 220 °C cca 8 minút.

O Lokálžrawetz