Sezóna medvedieho cesnaku sa stále iba rozbieha, a ja vám prinášam ďalší netradičný recept. Tieto famózne krekry z pohánkovej a špaldovej celozrnnej múky sú naozaj skvelé. Sú jednoduché a rýchle a hodia sa skvele aj na výlety či túry.
Ingrediencie:
1 hrnček špaldovej celozrnnej múky
pol hrnčeka pohánkovej múky
pol čajovej lyžičky soli
4 polievkové lyžice masla
120 ml bieleho jogurtu/kefíru/žinčice
6 lístkov čerstvého medvedieho cesnaku
na potretie:
2 lyžice roztopeného masla
Postup:
- Zmiešajte si suché ingrediencie.
- Na jemno si nasekajte medvedí cesnak, a pridajte ho spolu s maslom k suchým ingredienciám.
- Pridajte jogurt a vypracujte cesto. Zabaľte do fólie a priizbovej teplote nechajte odležať 8-12 hodín.
- Cesto vyvaľkajte na 3-4 mm na pomúčenej doske. Cesto potrite roztopeným maslom a poprepichujte vidličkou.
- Vykrajujte štvorčeky (kolieskom na pizzu) s veľkosťou cca 2,5×2,5cm a poukladajte na plech vystlaný papierom na pečenie.
- Pečte pri 220 °C cca 8 minút.

Komentáre 0