Ingrediencie:
400 g hladkej pšeničnej múky
125 ml mlieka
15 g čerstvého droždia
2 PL soli
1 ČL cukru
180g mletých oškvariek
2 PL pesta z medvedieho cesnaku
1 žĺtko
15g masti
1 PL bieleho vína
Postup:
- Múku si rozdeľte na 2 časti (150g a 250g). Menšiu časť zmiešajte s mletými oškvarkami a 1 PL soli.
- Pripravte si kvások: mlieko, cukor, droždie.
- Do zvyšnej múky pridajte kvások, soľ, žĺtok, masť a víno a vymiešajte cesto. Nechajte kysnúť, kým zdvojnásobí objem.
- Rozvaľkajte na obdľžnik a na vrch dajte rozvaľkané oškvarkové cesto (môžete si pomôcť papierom na pečenie). Preložte na polovicu a pozahýbajte okraje. Rozvaľkajte a snažte sa zachovať obdĺžnik.
- Preložte na tretiny: najskôr spodnú časť nahor a potom hornú na vrch. Nechajte 30 minút odpočívať a zopakujte ešte dvakrát. Vždy po 30-min rozvaľkajte na obdĺžnik.
- Pred posledným rozvaľkaním natrite tretiny medvedím cesnakom. Vykrojte pagáče. Môžete potrieť bielkom a posypať makom/sezamom.
- Nechajte na plechu podrásť a pečte pri 180 stupňoch cca 20 minút.


Komentáre 0