Jarný koláč s medvedím cesnakom

Jarný koláč s medvedím cesnakom

Opäť tu máme sezónu medvedieho cesnaku, a ja ho opäť v čerstvej podobe využívam v mojej kuchyni. Tentokrát som si kúpil maslové lístkové cesto, a vyrobil som z neho tento mimoriadne jednoduchý a rýchly koláč, ktorý sa skvele hodí na nejakú rodinnú oslavu či posedenie a obsahuje úžasnú ingredienciu – medvedí cesnak. Vyskúšajte môj recept na jarný koláč s medvedím cesnakom.

Ingrediencie:

1 balenie maslového lístkového cesta (návod na domáce lístkové cesto nájdete TU)

6 – 10 lístkov medvedieho cesnaku (môžete nahradiť pestom)

20 g masla

bylinky na ochutenie (ja som použil rascu, senovku, seušený cesnak)

soľ

na ozdobu a dochutenie (podľa toho, čo máte k dispozícii): pór, paradajky, slanina, syr

Postup:

  1. V prípade, že máte lístkové cesto, ktoré nie je rozvalkané, rozvaľkajte ho na obdĺžnik.
  2. Po celom obvode ho jemne narežte asi 1,5 cm od okraja.
  3. V miske si roztopte maslo, a zmiešajte ho s úplne na jemno posekaným medvedím cesnakom. Potrite touto pastou okraje po celom obvode.
  4. Vnútornú časť cesta posypte bylinkovou zmesou, a ochuťte podľa vašich predstáv. V prípade, že pridávate na vrch syr, pridajte ho až neskôr, aby vám v rúre nezhorel.
  5. Dajte piecť do vyhriatej rúry na 180 °C na cca 15 minút.

O Lokálžrawetz