Domáci marcipán

Domáci marcipán

Vyškúšajte si doma urobiť mimoriadne chutný a lahodný marcipán. Žiadne sušené mlieko, ale kvalitné a poctivé ingrediencie. Domáci marcipán obsahuje vysoký podiel mandlí (zhruba 53%).

Ingrediencie na domáci marcipán:

375 g mandlí (mandlovej múky)

180 g kryštálového cukru

40 g medu

20 g glukózového sirupu (môžete nahradiť medom)

90 ml vody

Postup:

  1. Do hrnca si dajte cukor, med, vodu a glukózový sirup a dajte zovrieť.
  2. Keď vám tekutá zmes vrie, vo food procesore ju rýchlo zmiešajte s mandlami/mandlovou múkou a začnite mixovať. Mala by vám vzniknúť polotuhá jemná hmota.
  3. Ešte horúcu hmotu presuňte na papier na pečenie a varechou párkrát premiešajte a nechajte vychladnúť.

Skladujte v uzatvorenej nádobe v chladničke. Vydrží niekoľko týždňov.

O Lokálžrawetz