Vyškúšajte si doma urobiť mimoriadne chutný a lahodný marcipán. Žiadne sušené mlieko, ale kvalitné a poctivé ingrediencie. Domáci marcipán obsahuje vysoký podiel mandlí (zhruba 53%).
Ingrediencie na domáci marcipán:
375 g mandlí (mandlovej múky)
180 g kryštálového cukru
40 g medu
20 g glukózového sirupu (môžete nahradiť medom)
90 ml vody
Postup:
- Do hrnca si dajte cukor, med, vodu a glukózový sirup a dajte zovrieť.
- Keď vám tekutá zmes vrie, vo food procesore ju rýchlo zmiešajte s mandlami/mandlovou múkou a začnite mixovať. Mala by vám vzniknúť polotuhá jemná hmota.
- Ešte horúcu hmotu presuňte na papier na pečenie a varechou párkrát premiešajte a nechajte vychladnúť.
Skladujte v uzatvorenej nádobe v chladničke. Vydrží niekoľko týždňov.

Spätné upozornenie: Mozartove gule - Lokálžrawetz Pistáciové Mozartove gule