Kotlíkový guláš

Kotlíkový guláš

Víkend sa niesol v znamení varenia KOTLÍKOVÉHO GULÁŠA z troch druhov mäsa – diviny, hovädziny a bravčoviny.

 

Ingrediencie (na 20 porcií):

3 kg mäsa (hovädzie, bravčové, divina)

3 kg cibule

500 g bravčovej masti

1 kg zemiakov

soľ

5 PL červenej papriky

3 ks chilli papričiek

500 g čerstvých paradajok

300 g čerstvých paprík (prípadne 1 zaváraninový pohár leča)

majoránka

čierne korenie

 

Postup:

1. Do kotlíka si dáme roztopiť masť, pridáme na drobno nakrájanú cibuľu, ktorú opekáme do sklovita.

2. V prípade, ak používame čerstvé paradajky a papriky, pridáme ich spolu s mäsom. Mäso pridávame postupne: najskôr divinu nakrájanú na malé kúsky – varíme cca 30 minút (ak je čerstvá)

3. Pridáme hovädzie mäso nakrájané na malé kúsky, opäť varíme ďalej cca 45 minút – 1 hodinu. Nalejeme vodu tak, aby mäso nepriháralo – množstvo sa snažíme odhadnúť tak, aby sme už neskôr vodu nemuseli prilievať.

4. Pridáme chilli papričky, cca 300 g zemiakov nakrájaných (nastrúhaných) na malé kúsky a bravčové mäso. Okoreníme.

5. Ochutíme červenou paprikou, soľou a na posledných 20 – 30 minút pridáme nakrájané zemiaky – varíme do zmäknutia a úplne na záver pridáme majoránku

 

O Lokálžrawetz