Víkend sa niesol v znamení varenia KOTLÍKOVÉHO GULÁŠA z troch druhov mäsa – diviny, hovädziny a bravčoviny.
Ingrediencie (na 20 porcií):
3 kg mäsa (hovädzie, bravčové, divina)
3 kg cibule
500 g bravčovej masti
1 kg zemiakov
soľ
5 PL červenej papriky
3 ks chilli papričiek
500 g čerstvých paradajok
300 g čerstvých paprík (prípadne 1 zaváraninový pohár leča)
majoránka
čierne korenie
Postup:
1. Do kotlíka si dáme roztopiť masť, pridáme na drobno nakrájanú cibuľu, ktorú opekáme do sklovita.
2. V prípade, ak používame čerstvé paradajky a papriky, pridáme ich spolu s mäsom. Mäso pridávame postupne: najskôr divinu nakrájanú na malé kúsky – varíme cca 30 minút (ak je čerstvá)
3. Pridáme hovädzie mäso nakrájané na malé kúsky, opäť varíme ďalej cca 45 minút – 1 hodinu. Nalejeme vodu tak, aby mäso nepriháralo – množstvo sa snažíme odhadnúť tak, aby sme už neskôr vodu nemuseli prilievať.
4. Pridáme chilli papričky, cca 300 g zemiakov nakrájaných (nastrúhaných) na malé kúsky a bravčové mäso. Okoreníme.
5. Ochutíme červenou paprikou, soľou a na posledných 20 – 30 minút pridáme nakrájané zemiaky – varíme do zmäknutia a úplne na záver pridáme majoránku
Komentáre 0