Maslové halušky

Maslové halušky

Priznám sa, že halušky ako príloha k jedlu nie sú moje najobľúbenejšie, avšak v kombinácii s hlivovým či králičím perkeltom sú skvelé! Ako na ich prípravu?

 

Ingrediencie (na 5 porcií):

500g polohrubej pšeničnej múky

200ml vody

1 PL soli

čerstvé bylinky

 

Postup:

  1. Bylinky (ja som použil bazalku, medvedí cesnak, rozmarín a tymián) nasekáme na jemno
  2. Do stredne veľkého hrnca si dáme zovrieť vodu
  3. Zo všetkých zvyšných surovín vypracujeme cesto, ktoré je pomerne tuhé a nelepí sa
  4. Pridáme bylinky a pomiešame
  5. Halušky hádžeme do vriacej vody – keď sú uvarené, vyplávu
  6. Zlejeme cez sitko, dáme do misky a pridáme maslo. Následne pomiešame a ihneď podávame

TIPY:

  • do halušiek je úplne zbytočné pridávať vajce – halušky vďaka tomu ostanú dlhšie mäkké
  • na zafarbenie môžeme použiť napríklad kurkumu/kari/červenú papriku
  • keď sa vám ich nechce zakaždým robiť, urobte ich viac a po úplnom vychladnutí dajte do mrazničky
  • ja som si ich uvaril spolu s králičím perkeltom, recept nájdete TU

O Lokálžrawetz