Priznám sa, že halušky ako príloha k jedlu nie sú moje najobľúbenejšie, avšak v kombinácii s hlivovým či králičím perkeltom sú skvelé! Ako na ich prípravu?
Ingrediencie (na 5 porcií):
500g polohrubej pšeničnej múky
200ml vody
1 PL soli
čerstvé bylinky
Postup:
- Bylinky (ja som použil bazalku, medvedí cesnak, rozmarín a tymián) nasekáme na jemno
- Do stredne veľkého hrnca si dáme zovrieť vodu
- Zo všetkých zvyšných surovín vypracujeme cesto, ktoré je pomerne tuhé a nelepí sa
- Pridáme bylinky a pomiešame
- Halušky hádžeme do vriacej vody – keď sú uvarené, vyplávu
- Zlejeme cez sitko, dáme do misky a pridáme maslo. Následne pomiešame a ihneď podávame
TIPY:
- do halušiek je úplne zbytočné pridávať vajce – halušky vďaka tomu ostanú dlhšie mäkké
- na zafarbenie môžeme použiť napríklad kurkumu/kari/červenú papriku
- keď sa vám ich nechce zakaždým robiť, urobte ich viac a po úplnom vychladnutí dajte do mrazničky
- ja som si ich uvaril spolu s králičím perkeltom, recept nájdete TU
Komentáre 0