Pečeňovú paštétu mám veľmi rád, a už je to nejaký ten čas, čo som ju robil naposledy. Mimochodom, vnútornosti, vrátane pečene, sú veľmi dobrý zdroj železa pre ľudský organizmus. Pri varení králičieho perkeltu mi zostala pečeň a dve obličky, a tak som sa rozhodol ich spracovať do tejto skvelej paštéty. Samozrejme, namiesto králičej pečene môžete použiť napríklad aj hydinovú.
Ingrediencie:
150 g pečene
100 g masla
20 g vlašských orechov
2 strúčiky cesnaku
1 menšia cibuľa
1/2 lyžičky pesta z medvedieho cesnaku
1 vajíčko
čierne korenie
soľ
majoránka
Postup:
- Pečeň (a prípadne iné vnútornosti) si na jemno pomelte alebo rozmixujte. Pri mixovaní si dajte pozor, aby sa Vám pečeň pri vysokých otáčkach nezrazila. (Ja som pečeň pomlel spolu s orechami, cesnakom a cibuľou).
- Roztopte si maslo a nechajte ho chladnúť.
- Do pečeňovej zmesi pridajte vajíčko, majoránku, pesto z medvedieho cesnaku a dochuťte čiernym korením.
- Za stáleho miešania pomaly prilievajte vychladnuté maslo.
- Dochuťte soľou (nebojte sa trocha zmesi ochutnať).
- Zmes nalejte do primerane veľkej nádoby (ja som piekol v muffinových formách) a dajte piecť na plech s vodou (prípadne si zapnite parný režim v rúre) na 45 minút pri 170 °C.
- Nechajte vychladnúť a podávajte.
TIP:
Paštétu som si dal s nakladaným ovčím syrom. Recept nájdete TU.

Komentáre 0