Králičia paštéta

Králičia paštéta

Pečeňovú paštétu mám veľmi rád, a už je to nejaký ten čas, čo som ju robil naposledy. Mimochodom, vnútornosti, vrátane pečene, sú veľmi dobrý zdroj železa pre ľudský organizmus. Pri varení králičieho perkeltu mi zostala pečeň a dve obličky, a tak som sa rozhodol ich spracovať do tejto skvelej paštéty. Samozrejme, namiesto králičej pečene môžete použiť napríklad aj hydinovú.

Ingrediencie:

150 g pečene

100 g masla

20 g vlašských orechov

2 strúčiky cesnaku

1 menšia cibuľa

1/2 lyžičky pesta z medvedieho cesnaku

1 vajíčko

čierne korenie

soľ

majoránka

Postup:

  1. Pečeň (a prípadne iné vnútornosti) si na jemno pomelte alebo rozmixujte. Pri mixovaní si dajte pozor, aby sa Vám pečeň pri vysokých otáčkach nezrazila. (Ja som pečeň pomlel spolu s orechami, cesnakom a cibuľou).
  2. Roztopte si maslo a nechajte ho chladnúť.
  3. Do pečeňovej zmesi pridajte vajíčko, majoránku, pesto z medvedieho cesnaku a dochuťte čiernym korením.
  4. Za stáleho miešania pomaly prilievajte vychladnuté maslo.
  5. Dochuťte soľou (nebojte sa trocha zmesi ochutnať).
  6. Zmes nalejte do primerane veľkej nádoby (ja som piekol v muffinových formách) a dajte piecť na plech s vodou (prípadne si zapnite parný režim v rúre) na 45 minút pri 170 °C.
  7. Nechajte vychladnúť a podávajte.

TIP:

Paštétu som si dal s nakladaným ovčím syrom. Recept nájdete TU.

O Lokálžrawetz