Lahodný čokoládový dezert

Lahodný čokoládový dezert

Keď spojíte čokoládu s malinami a orechami, jednoducho z toho nemôže byť niečo, čo nebude dobré. Každú ingredienciu v tomto recepte som poctivo a trpezlivo vybral tak, aby boli extrémne kvalitné, a výsledok je dokonalý.

Ingrediencie:

6 bielkov zo šťastných sliepok

150 g kryštálového cukru

150 g mletých vlašských orechov

štipka soli

400 ml smotany na šľahanie

150 g bielej čokolády

150 g horkej čokolády

25 g kakaového masla

100 g arašidového masla

50 g mrazom sušených malín

Postup:

  1. Najskôr si pripravte čokoládové krémy. Oba krémy si pripravíte tak, že vo vodnom kúpeli rozpustíte čokoládu spolu s 50 ml smotany na šľahanie. Nechajte vychladnúť. Zatiaľ čo čokoládovo-smotanová zmes chladne, vyšľahajte si zvyšnú šľahačku (na jeden krém je to 150ml).
  2. Do krému z bielej čokolády je ešte potrebné zamiešať arašidové maslo: urobte to tak, že do takmer vyšľahanej šľahačky ho primiešate, až kým sa hmoty pekne nespoja.
  3. Do vychladnutej čokoládovej zmesi opatrne metličkou zašľahajte vyšľahanú šľahačku. Takto pripravený krém dajte do chladničky.
  4. Pripravte si korpus tak, že dáte šľahať bielka so štipkou soli. Keď vám začnú bielka tuhnúť, pomaly k nim pridávajte cukor, a šľahajte ďalej, až kým nevznikne hustý sneh.
  5. K snehu primiešajte jemne mleté orechy. a dajte piecť na plech s papierom na pečenie (veľkosť cca 37×30 cm).
  6. Pečte na 150 °C, 40 minút.
  7. Korpus rozdeľte napoly a natrite krémom. Je jedno, ktorý použijete prvý. Na rozotretú vrstvu krému nasypte polovicu rozdrobených malín. Prikryte ďalších plátom cesta, na to dajte druhý krém a druhú polovicu malín.
  8. Nechajte stuhnút a odležať v chladničke.

Inšpirované receptom z: http://live-to-bake.blogspot.com/2015/09/arasidove-rezy-arasidove-maslo-biela.html

O Lokálžrawetz