Keď spojíte čokoládu s malinami a orechami, jednoducho z toho nemôže byť niečo, čo nebude dobré. Každú ingredienciu v tomto recepte som poctivo a trpezlivo vybral tak, aby boli extrémne kvalitné, a výsledok je dokonalý.
Ingrediencie:
6 bielkov zo šťastných sliepok
150 g kryštálového cukru
150 g mletých vlašských orechov
štipka soli
400 ml smotany na šľahanie
150 g bielej čokolády
150 g horkej čokolády
25 g kakaového masla
100 g arašidového masla
50 g mrazom sušených malín
Postup:
- Najskôr si pripravte čokoládové krémy. Oba krémy si pripravíte tak, že vo vodnom kúpeli rozpustíte čokoládu spolu s 50 ml smotany na šľahanie. Nechajte vychladnúť. Zatiaľ čo čokoládovo-smotanová zmes chladne, vyšľahajte si zvyšnú šľahačku (na jeden krém je to 150ml).
- Do krému z bielej čokolády je ešte potrebné zamiešať arašidové maslo: urobte to tak, že do takmer vyšľahanej šľahačky ho primiešate, až kým sa hmoty pekne nespoja.
- Do vychladnutej čokoládovej zmesi opatrne metličkou zašľahajte vyšľahanú šľahačku. Takto pripravený krém dajte do chladničky.
- Pripravte si korpus tak, že dáte šľahať bielka so štipkou soli. Keď vám začnú bielka tuhnúť, pomaly k nim pridávajte cukor, a šľahajte ďalej, až kým nevznikne hustý sneh.
- K snehu primiešajte jemne mleté orechy. a dajte piecť na plech s papierom na pečenie (veľkosť cca 37×30 cm).
- Pečte na 150 °C, 40 minút.
- Korpus rozdeľte napoly a natrite krémom. Je jedno, ktorý použijete prvý. Na rozotretú vrstvu krému nasypte polovicu rozdrobených malín. Prikryte ďalších plátom cesta, na to dajte druhý krém a druhú polovicu malín.
- Nechajte stuhnút a odležať v chladničke.

Inšpirované receptom z: http://live-to-bake.blogspot.com/2015/09/arasidove-rezy-arasidove-maslo-biela.html
Komentáre 0