Objavil som novú farmu na juhu Slovenska, ktorá sa venuje chovu mangalíc v BIO kvalite. A tak som si od nich kúpil na skúšku mangalicové kotlety. A ako to dopadlo? Zapiekol som ich s paradajkami a fermentovaným cesnakom, a podával som ich s bulgurom. G.E.N.I.Á.L.N.E
Ingrediencie:
2 ks čerstvé mangalicové kotlety
4 ks paradajok
pol cibule
4 strúčiky fermentovaného cesnaku
hrsť čerstvých byliniek
korenie
soľ
1 hrkček bulguru
Postup:
- Paradajky a cibuľu si nakrájajte na plátky a dajte na spodok pekáča.
- Osoľte, okoreňte, pridajte bylinky a cesnak v podobe neošúpaných strúčikov.
- Na to položte mangalicové kotlety, ktoré osoľte a okoreňte (ja som použil údenú morskú soľ).
- Dajte piecť na 60 min pri 150 °C v parnom režime. Ak nemáte, plech zakryte alobalom a pečte tak.
- Po hodine pečenia si začnite pripravovať bulgur tak, že ho jednoducho uvaríte v osolenej vode. Pomer medzi bulgurom a vodou je 1:2. Varte na miernom ohni v odokrytom hrnci.
- Po hodine pečenia mäsa, som vybral zeleninu a 2/3 som rozmixoval na pyré, ktoré som pridal do uvareného bulguru. Zvyšnú jednu tretinu som tam hodil len tak, aby v prílohe boli vidieť a cítiť aj kúsky paradajok. Dva strúčiky cesnaku som odložil nabok, a použil na dekoráciu (nezabudnite ho zbaviť obalu).
- Bulgur s pyré a zvyškom zeleniny premiešajte a podávajte.

Komentáre 0