Dostal som celkom dosť čerstvého špenátu, a tak som sa rozhodol niečo zaujímavé vymyslieť. Voľba padla na polievku, keďže mi zostal aj vývar. Bola hotová extrémne rýchlo, a výsledok? Veď posúďte sami.
Ingrediencie:
1l vývaru (ja som použil hovädzí)
500 g čerstvého špenátu
4 PL ricotty (ja som použil koziu nepasterizovanú)
1 PL kôpru
1 strúčik cesnaku
soľ
korenie
Postup:
- V stredne veľkom hrnci si dajte variť umytý špenát, vývar a cesnak. Varte 10 – 15 minút.
- Zmes rozmixujte tyčovám mixérom alebo prelejte do stolového, a rozmixujte tam.
- Prelejte naspäť do hrnca a dochuťte soľou a korením.
- V miske si zmiešajte ricottu s kôprom.
- Polievku môžete podávať napríklad tak, že do stredu misky dáte kúsok ricotty, a okolo nalejete tekutú zmes.

Komentáre 0