Letná špenátová polievka s kozou ricottou a kôprom

Letná špenátová polievka s kozou ricottou a kôprom

Dostal som celkom dosť čerstvého špenátu, a tak som sa rozhodol niečo zaujímavé vymyslieť. Voľba padla na polievku, keďže mi zostal aj vývar. Bola hotová extrémne rýchlo, a výsledok? Veď posúďte sami.

Ingrediencie:

1l vývaru (ja som použil hovädzí)

500 g čerstvého špenátu

4 PL ricotty (ja som použil koziu nepasterizovanú)

1 PL kôpru

1 strúčik cesnaku

soľ

korenie

Postup:

  1. V stredne veľkom hrnci si dajte variť umytý špenát, vývar a cesnak. Varte 10 – 15 minút.
  2. Zmes rozmixujte tyčovám mixérom alebo prelejte do stolového, a rozmixujte tam.
  3. Prelejte naspäť do hrnca a dochuťte soľou a korením.
  4. V miske si zmiešajte ricottu s kôprom.
  5. Polievku môžete podávať napríklad tak, že do stredu misky dáte kúsok ricotty, a okolo nalejete tekutú zmes.

O Lokálžrawetz