Tak tieto sladké a chrumkavé krekry sa skvele hodia na oslavu, či na túru ako snack. My sme ich doma vždy piekli, keď som bol malý, a teraz som sa k nim po dlhých rokoch vrátil vo vlastnej kuchyni. A navyše, sú bezlaktózové.
Ingrediencie:
5 bielkov
150 g práškového cukru
150 g hladkej múky
150 g kvalitných orechov (ja som použil lieskové orechy)
Postup:
1. Vychladené bielka si dajte šľahať, a postupne k nim pridávajte cukor
2. Následne do tuhej vyšľahanej zmesi pridajte múku a miešajte kým nevznikne hladká zmes
3. Pridajte opražené lieskové orechy a jemne premiešajte
4. Nalejte do formy (srnčí chrbát) a dajte piecť na 180 stupňov a 20 minút
5. Po upečení nechajte vychladnúť, nakrájajte na tenké plátky a dajte sušiť do rúry pri cca 60-tich stupňov na 45 minút.
Dajte pozor, aby zostali jednotlivé kúsky pekne biele.

Ahojte, nedavno som tieto krekry skusila urobit, kedze som okrem bez mlieka aj bez lepku, urobila som ich z bezlepkovej zmesi na pecenie a na moje prekvapenie sa podarili paradne! Su trosku hrubsie, ako lepkove, ale predsa len sa mi dali dobre nakrajat. Ale piekla som ich dlhsie, asi 30 min. A podla mna su super ku kave:-)
Super Silvi, to sa tesim 🙂