Lieskovcové krekry

Lieskovcové krekry

Tak tieto sladké a chrumkavé krekry sa skvele hodia na oslavu, či na túru ako snack. My sme ich doma vždy piekli, keď som bol malý, a teraz som sa k nim po dlhých rokoch vrátil vo vlastnej kuchyni. A navyše, sú bezlaktózové.

Ingrediencie:

5 bielkov
150 g práškového cukru
150 g hladkej múky
150 g kvalitných orechov (ja som použil lieskové orechy)

Postup:

1. Vychladené bielka si dajte šľahať, a postupne k nim pridávajte cukor
2. Následne do tuhej vyšľahanej zmesi pridajte múku a miešajte kým nevznikne hladká zmes
3. Pridajte opražené lieskové orechy a jemne premiešajte
4. Nalejte do formy (srnčí chrbát) a dajte piecť na 180 stupňov a 20 minút
5. Po upečení nechajte vychladnúť, nakrájajte na tenké plátky a dajte sušiť do rúry pri cca 60-tich stupňov na 45 minút.

Dajte pozor, aby zostali jednotlivé kúsky pekne biele.

O Lokálžrawetz