Nátierka z mladého cesnaku

Nátierka z mladého cesnaku

Táto nátierka patrí medzi tie, ktoré si pamätám odkedy som bol malý, pretože mi ju vždy pripravovala moja stará mama. Vôbec netuším, ako ju robila, ale je stále rovnako dokonalá.


Ingrediencie:

1 strúčik mladého cesnaku

100 g slaného syru

1 balenie smotanového syra

hrsť čerstvého oregana

Postup:

1. Cesnak si nakrájajte, vrchnú vrstvu dajte preč a celý, nie len strúčiky, pretlačte.

2. Postrúhajte na jemno syr a zmiešajte so zvyšnými ingredienciami vrátane čerstvých byliniek.

TIPY:

  • Nezabudnite použiť poctivé, čerstvé a kvalitné suroviny.
  • Aktuálne je mladý cesnak v hlavnej cezóne, a je úžasný.
  • Použil som syr balkánskeho typu zo ZRNKO Mliečny bar, ktorý je pre mňa svojou chuťou a konzistenciou úplne dokonalý a hodí sa do všetkých nátierok, kde dávate syr. To, že sa vyrába priamo na mieste, kde sa nachádzajú aj kravy a je plnotučného mlieka už hádam viete…
  • K tomu som si dal čerstvo odtrhnutú reďkovku zo záhrady a najemno nakrájanú stonku z cesnaku. Pretože mladý cesnak sa môže konzumovať komplet celý 🙂

O Lokálžrawetz