Nátierka z ovčieho syra

Nátierka z ovčieho syra

Keď som sa včera prešiel po trhovisku, a videl som pani, ktorá predáva mladý cesnak, hneď mi bolo jasné, že na večeru budem mať nátierku z ovčieho syra. Ovčí syr som použil samozrejme nepasterizovaný, vyrobený na farme v Turčeku. Ak sa rozhodnete použiť neúdený ovčí syr, v nátierke viac vynikne chuť cesnaku.

 

Ingrediencie:

ovčí syr (údený/neúdený)

cesnak

majonéza

 

Postup:

1. Ovčí syr nastrúhajte na jemnom strúhadle

2. Nakrájajte najemno mladý cesnak (v prípade, že nemáte nový, pretlačte pár strúčikov starého)

3. Pridajte majonézu (zo štastných vajec) – mne to väčšinou vychádza 2 lyžice na 100 g syra

4. Zmiešajte a podávajte

 

Poznámky:

  • šťastné vajcia sú pre mňa vajcia z voľného chovu, nie z podstielkového chovu
  • použil som majonézu Hellmanns, ktorá tieto kritéria spĺňa
  • ak nemáte radi cesnak, pokojne ho vynechajte, prípadne použite inú bylinku, napr. pažítku (čo je vlastne tiež cesnak)
  • nátierka výborne chutí na hriankach

O Lokálžrawetz