Keď som sa včera prešiel po trhovisku, a videl som pani, ktorá predáva mladý cesnak, hneď mi bolo jasné, že na večeru budem mať nátierku z ovčieho syra. Ovčí syr som použil samozrejme nepasterizovaný, vyrobený na farme v Turčeku. Ak sa rozhodnete použiť neúdený ovčí syr, v nátierke viac vynikne chuť cesnaku.
Ingrediencie:
ovčí syr (údený/neúdený)
cesnak
majonéza
Postup:
1. Ovčí syr nastrúhajte na jemnom strúhadle
2. Nakrájajte najemno mladý cesnak (v prípade, že nemáte nový, pretlačte pár strúčikov starého)
3. Pridajte majonézu (zo štastných vajec) – mne to väčšinou vychádza 2 lyžice na 100 g syra
4. Zmiešajte a podávajte
Poznámky:
- šťastné vajcia sú pre mňa vajcia z voľného chovu, nie z podstielkového chovu
- použil som majonézu Hellmanns, ktorá tieto kritéria spĺňa
- ak nemáte radi cesnak, pokojne ho vynechajte, prípadne použite inú bylinku, napr. pažítku (čo je vlastne tiež cesnak)
- nátierka výborne chutí na hriankach
Komentáre 0